Ciorba de rosii cu galuste de cartofi

Reteta: Ciorba de rosii cu galuste de cartofi, este o ciorba acrisoara, foarte gustoasa si satioasa!

Necesarul de ingrediente:

-2 litri de apa potabila,

-9 rosii intregi, conservate in suc de rosii,

-1 ceapa medie,

-1 radacina telina mica cu frunze,

-30 ml. de ulei de floarea soarelui,

– sare alba fina,

-1/2 lingurita de cimbru uscat si macinat,

-patrunjel verde.

Necesarul de ingrediente pentru galustele de cartofi:

-4 cartofi albi medii,

-1 lingurita de sare alba fina,

-2 oua de gaina proaspete,

-75 grame de faina,

-o jumatate de legatura de marar,

-4 fire de patrunjel.

Mod de preparare:

Prima data incepem sa pregatim cartofii pentru a-i transforma in galuste. Curata cartofii, ii spalam bine si ii tocam in cuburi. Ii introducem intr-o oala mai inalta la fiert in 2 litri de apa. Iar dupa ce indepartam spuma care se formează deasupra, adaugam o lingurita de sare. Lasam cartofii sa fiarba pana cand incep sa se sfarame. Apoi ii scurgem de apa si ii pasam.

Lasam piureul de cartofi sa se raceasca, apoi adaugam faina, ouale si verdeata tocata marunt. Intre timp, curatam ceapa si telina si le dam pe razatoarea mica. Le punem la calit in ulei si le amestecam sa nu se arda. Le stropim pe parcurs cu supa de la fierberea cartofilor, apoi adaugam rosiile intregi si sucul in care au fost conservate. Nu strivim rosiile, le lasam intregi, insa le decojim pe parcurs ce fierb. Adaugam si supa de la cartofi. Lasam ciorba sa fiarba aproximativ o jumatate de ora, la foc incet. Adaugam si cimbrul. Dupa acest interval de timp, luam cu lingura din compozitia de cartofi si scufundam in ciorba de rosii. Lasam galustele de cartofi sa fiarba pana cand se ridica la suprafata. Gustam ciorba si ii potrivim gustul cu sare. Dupa stingerea focului, adaugam patrunjelul verde, tocat marunt.

Pofta Buna!