Ciorba de cartofi

Reteta: Ciorba de cartofi, legume si verdeata este una dintre cele mai usoare mancaruri cand vine vorba de preparare. Si pe cat este de usor de gatit, pe atat este de sanatoasa. Am ales ciorba de cartofi, legume si verdeata deoarece aceasta poate fi consumata indiferent daca tinem post sau nu.

Necesarul de ingrediente:

– ½ kg. de cartofi, 2 morcovi potriviti, 2 cepe albe mijlocii, 2 ardei grasi, 2 radacini de patrunjel, 3 linguri ulei, 1 lingura condimente, ½ litru de bors acru, 150 ml. suc de rosii, sare alba fina si verdeata (leustean si patrunjel).

Mod de preparare:

Pentru aceasta ciorba de cartofi trebuie sa punem la fiert 4 litri de apa. Intre timp, curatam morcovul, ceapa, ardeiul si radacinile de patrunjel, pe care le spalam si le taiem cubulete mici. Cand vedem ca apa clocoteste, adaugam si legumele. Acum curatam cartofii si ii taiem cubulete mai mari. Cand vedem ca legumele s-au fiert pe jumatate, punem cartofii impreuna cu mirodeniile alese. Cand ciorba noastra este aproape de final, adaugam sucul de rosii impreuna cu borsul si o mai lasam cinci minute sa fiarba. Dupa ce oprim focul, punem verdeata care a fost tocata fin si putin ulei. Poti vedea pasii pe care trebuie sa ii urmezi si in filmuletul de mai jos.

Pofta Buna !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*