Cartofi fierti cu verdeata si masline

Cartofii sunt o sursa sanatoasa de carbohidrati complecsi. Consumul moderat al acestora, recomandat dimineata sau la pranz, ne asigura un plus de energie si tine foamea la distanta.

Necesarul de ingrediente:

– 2 cartofi de marime medie,

– 1 ceapa mare rosie,

– 1 legatura mare cu patrunjel verde,

– 1 legatura mare cu mărar,

– 1 mana cu masline.

Mod de preparare:

Cartofii se pun la fiert in coaja, dupa ce au fost bine spalati cu partea abraziva a unui burete de bucatarie. Va dati seama ca acestia sunt gata, atunci cand furculita intra usor in ei.

Se scot cartofii din apa si se lasa la racit pentru zece minute. Se curata de coaja, se taie cuburi si se pun intr-un castron incapator. Se adauga ceapa taiata solzisori sau tocata, maslinele si verdeata tocata.

Se asezoneaza cu sare, piper si ulei de masline.

Pofta Buna!