Cartofi binemirositori la cuptor

Reteta cu cartofi binemirositori la cuptor, este deosebit de gustoasa si aromata, asta numai daca daca va plac cartofii copti la cuptor. Sunt usor de pregatit si puteti sa ii personalizati cum doriti. Mai sunt cateva zile pana la Sfintele Pasti Crestin Ortodox, deci ar fi o reteta ideala care ar completa meniul.

Necesarul de ingrediente:

– 4 cartofi (albi, fierb mai usor),

– 1/2 cana de ulei de masline extra virgin,

– 5 catei de ustutoi mici,

– 2 crengute de cimbru,

– sare alba fina si piper negru macinat.

Mod de preparare:

– Luati cartofii cu coaja si ii spalati bine, dupa care pe un fund de tocat, puneti doua linguri de lemn, pe care puneti cartofii, (sa fie mai sus, sa nu ii taiati de tot) pe rand si ii taiati felii (mai bine spus, crestati cartofii (gen acordeon),

– Pe urma ii aseazati intr-o tava rotunda cu hartie de copt, ii stropiti cu ulei de masline extra virgin, aseazati feliutele de usturoi intre fiecare feluta de cartof si condimentati cu cimbru, sare alba fina si piper negru macinat,

– Luati tava si o introduceti in cuptor, la temperatura de 220 grade Celsius, aproximativ 40-45 de minute,

– La final, dupa ce sunt gata se pot servi calzi si crocanti.

Pofta Buna !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*