Caracatita cu legume

Daca ati vazut si va este pofta, nu e deloc greu sa preparati caracatita, acasa. Fiti optimisti si o sa iasa bine dar bine ar fi sa aveti grija sa folositi doar caracatita congelata. As spune ca in cazul in care ati folosi proaspata, ar trebuie sa o congelati, mai intai.

Necesarul de ingrediente:

– 2 caracatite congelate (de 1,5 kilograme)

– 250 mililitri vin alb,

– ulei de masline,

– 5 foi de dafin,

– 1 lamaie,

– 4 catei de usturoi,

-1/2 de legatura de coriandru proaspat,

– ½ de legatura de patrunjel,

– 200 de grame grame de cartofi,

– 1 vanata,

– 2 dovlecei,

– 2 cepe albe,

– 1 ceapa rosie,

– 2 ardei rosii,

– piper negru macinat,

– sare alba fina.

Mod de preparare:

– Pentru ca sa pregatiti aceasta reteta, ocupati-va in primul rand de caracatita, pe care o veti lasa la decongelat la frigider peste noapte,

– Dupa ce aceasta este dezghetata complet, o puneti la fiert pe aragaz intr-o cratita mare cu apa, in care adaugati vinul si foile de dafin,

– Caracatita o fierbem timp de 60 de minute,

– Trebuie sa tineti cont ca aceasta scade foarte mult, aproape ca isi injumatateste volumul,

– Daca folositi o caracatita mai mare de trei kilograme, trebuie sa o fierbeti mai mult,

– In timp ce fierbe caracatita taiati legumele felii si le prajiti in putin ulei de masline,

– Cartofii ii taiati in jumatati si ii fierbeti in apa cu sare,

– Dupa ce au fiert, ii scurgeti de apa si-i lasati deoparte,

– Ceapa o taiati pestisor si o caliti putin în ulei,

– Adaugati usturoiul zdrobit si frunzele de coriandru tocate,

– Dupa ce aceasta este calita amestecati cu cartofii si o puneti intr-un vas yena la cuptor pana cand cartofii devin aurii. In acest timp invartiti cartofii constant,

– Dupa ce caracatitele au fiert, le trageti putin la tigaie cu ulei de masline,

– Asezonati dupa gust cu sare,

– Serviti caracatita cu legume,

– Ornati cu patrunjel proaspat tocat.

Pofta Buna !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*