Bors de stevie romaneasca

Borsul de stevie romaneasca, este sarac in grasimi, dar si in calorii. Este gustos cand il gatesti cu dragoste.

Necesarul de Ingrediente:

– 1 kg. de stevie (am avut la congelator);

– 3 cartofi medii;

– 1 cescuta de orez;

– 1 morcov;

– 2 cepe galbene;

– 1 pastarnac;

– 5 fire de patrunjel;

– 1 capatana mica de usturoi;

– 4 rosii medii;

– 1 ou de gaina;

– 200 de grame de smantana;

– leustean proaspat;

– 1,5 litri de apa;

– 1 litru de bors acru facut acasa;

sare si piper( in functie de preferinte si gust).

Mod de preparare:

– stevia am dezghetat-o, dupa care am spalat-o in mai multe ape, am scurs-o si am tocat-o.

– ceapa, morcovul, patrunjelul si pastarnacul se curata, se spala si se toaca marunt.

– cartofii se spala, se curata, iar se spala si se taie cubulete.

– usturoiul se curata, se spala si se taie feliute.

– rosiile se spala, se oparesc, se curata de coaja si se taie cubulete.

– orezul se alege, se spala si se scurge.

– firele de leustean si patrunjel se aleg, se spala si se toaca marunt.

– borsul se adauga la sfarsit.

Intr-o oala cu 1,5 litri apa se pun la fiert stevia, ceapa, morcovul, pastarnacul si patrunjelul, urmate la zece minute de cartofi, usturoi, orez si rosii. Totul se fierbe aproximativ 25 minute, după care se adauga borsul. Separat, într-un castron, se amesteca smantana, oul si un polonic de bors fierbinte. Se bat bine si se toarna in oala cu ciorba. Se amesteca cu polonicul. Se adauga verdeata, se potriveste din sare si piper si ciorba este gata.

Pofta Buna!