Previziunile Pentru Incalzirea Globala Sunt Pesimiste

O noua prognoza a Organizatiei Meteorologice Mondiale pentru anii urmatori ofera o sansa de 90% pentru un nou record al celui mai cald an din istorie pana la sfarsitul anului 2025.

Potrivit meteorologilor, exista o sansa de 40% ca planeta sa devina atat de fierbinte in urmatorii cinci ani incat sa depaseasca limita de temperatura pe care Acordul climatic de la Paris incearca sa o previna. Ca urmare a acestei situatii, Atlanticul va continua sa produca uragane mai periculoase decat in trecut.

La ce sa ne asteptam in 2021

Pentru anul in curs, meteorologii prognozeaza parti mari ale pamantului in emisfera nordica, cu 0,8 grade Celsius mai calde decat in ultimele decenii. Totusi, seceta din sud-vestul Statelor Unite va continua.

Acordul climatic de la Paris din anul 2015 isi propunea sa mentina temperatura la doar cateva zecimi de grad mai cald decat este acum.

Un raport spune ca exista sanse de 40% ca cel putin unul din urmatorii cinci ani temperatura sa fie cu 1,5 grade Celsius mai mare decat in perioada preindustriala.

Lumea este deja cu 1,2 grade Celsius (2,2 grade Fahrenheit) mai calda decat in vremurile preindustriale. Anul trecut, aceeasi echipa a prezis o sansa de 20% ca acest lucru sa se intample.

Dublarea estimarii se datoreaza imbunatatirilor tehnologice care arata ca Pamantul „s-a incalzit de fapt mai mult decat am crezut deja”, in special in regiunile polare usor controlate.