,,Noul Einstein,, de doar 26 ani, pe care vrea sa o recruteze NASA

Sabrina Gonzalez Pasterski, este nascuta pe 3 iunie 1993, in Chicago, Illinois, Statele Unite ale Americii si la numai 26 de ani, a reusit deja sa impresioneze intreaga lume stiintifica, scrie Forbes. Tanara a terminat atat MIT (Institutul de Tehnologie din Massachusetts), cat si programul doctoral din cadrul Universitatii Harvard, cu note perfecte.

Inca de la o varsta frageda, Pasterski s-a facut remarcata prin reusitele ei stiintifice. La 13 ani, a reusit sa construiasca un avion in 363 de zile, proces ce a fost filmat si incarcat pe YouTube. In timpul adolescentei, tanara a zburat avioane construite de ea asupra lacului Michigan.

Pasterski a fost fascinata de spatiu inca de mica. Potrivit declaratiilor sale din Chicago Tribune de acum mai bine de un deceniu, ea visa sa trimita pe cineva pe Marte inca de cand era inscrisa la centrul pentru copii talentati din Chicago.

Interesul si ambiția tinerei a inceput la o varsta frageda si este probabil in ADN-ul ei. O femeie cubano-americana de prima generatie care a fost crescuta la Chicago, ea a fost interesata de domeniul aviației si de calatorii spatiale la varsta frageda de patru ani. Se stie si faptul ca, tatal ei nu era doar avocat, ci si pilot și inginer. La noua ani, fiind pasionata de avioane, a fost sprijinita de parintii ei sa ia cursuri de zbor in Canada, deoarece in Statele Unite ale Americii varsta prea mica, nu ii permirea. Pasiunea ei prea puternica a facut-o ca la 12 ani sa ia un kit cu componente de care avea nevoie, pentru al construi. Intr-o luna ea a construit motorul din resturile altor masini, iar realizarea a fost clasata drept,,Sabrina 0-200 A,,, de catre Administratia Aviatiei Federale.

Pasterski a primit feedback remarcabil de la experti, care au observat-o pentru prima data pe tanara dupa ce au vizionat un videoclip despre cladirea avionului sau cu un singur motor. ,,Gurile noastre au ramas deschise dupa ce am privit-o”, au spus profesorii MIT Allen Haggert si Earl Murman. Aceasta laudă a avut ecoul profesorului ei de la Harvard, Andrew Strominger, care a publicat in trecut lucrarile cu Stephen Hawking.

După triumful ei aeronautic, atunci, Pasterski a decis sa-si duca abilitatile la nivelul urmator. A solicitat MIT, desi initial a fost pusa pe lista de asteptare. Cu toate acestea, un promotor impresionat s-a asigurat ca talentul lui Pasterski nu va trece neobservat. intr-un final, datorita potentialului ei a fost acceptata la MIT in anul 2011. Pasterski, a fost primul boboc din MIT, care a fost acceptat la stagiul operational NASA. Dupa 3 ani a absolvit cu punctaj maxim 5.0 si visurile ei zburau la Harvard. Intra la Harvard si face cercetari in domeniile studiilor gaurilor negre, gravitatiei si mecanicii cuantice.

In prezent urmeaza sa-si finalizeze doctoratul in anul 2020. Prima lucrare academica pe care a scris-o, de exemplu, a fost acceptata in Journal of High Energy Physics in termen de o zi de la depunerea ei. Mai mult, castigătoarea Premiului Fizicii Fundamentale, Nima Arkani-Hamed, a mai spus ca a auzit ,,lucruri grozave” despre ea. Si a primit, de asemenea, aprobare de la cel mai faimos nume din stiinta moderna.

Asadar, in spatele abilitatilor sale, Pasterski a muncit extrem de mult si cu maxima concentrare.

O alta pasiune personala, care, sustine ea, este strans legata de fizica – calaritul motocicletei. Dupa cum a spus Chicago Tribune, ,,Un avion mic este minunat pentru viziunea sa. O motocicleta este excelenta pentru acceleratia sa. ”

Sabrina Gonzalez Pasterski, a primit deja oferte de munca de la Jeff Bezos, fondatorul Amazon si dezvoltatorul si producatorul aerospatial Blue Origin. Cu accentul lui Pasterski pe explorarea gaurilor negre si a spatiului timpului si un interes specific pentru explicarea gravitatiei prin contextul mecanicii cuantice, ea este o potrivire naturala si pentru NASA.

Pasterski a inceput sa ia lectii de zbor in 2003 si pana în 2006, a inceput sa-si construiasca primul avion de kit. Un an mai tarziu, a caștigat solo motorul său cu aripa fixa Cessna 150 în Canada, iar in 2008, aeronava sa a fost considerata de mare calitate. Primul ei zbor solo in SUA a fost in avionul respectiv in 2009, dupa ce a fost semnat de CFI Jay Maynard.

Pasterski a declarat pentru Yahoo ca nu a avut niciodata un iubit, nu a fumat o tigara sau a incercat o bautura alcoolica. De asemenea, nu detine un smartphone. Spre deosebire de majoritatea oamenilor, ea evita si media sociala; nu o vei gasi pe Facebook, Instagram, Twitter sau chiar pe LinkedIn. Cu toate acestea, ea isi pastreaza actual site-ul PhysicsGirl cu numeroasele sale realizari si premii. Asta nu inseamna ca este total offline … Pasterski a incarcat un videoclip numit ,,Sabrina 2006: Construirea unui avion pentru tata” in 2008. A fost vizualizat de peste 193.000 de ori si interactioneaza cu vizitatorii in comentarii.

Pasterski pare jenata de atentia pe care o primeste. Pe site-ul ei web, a postat un articol publicat despre ea recent, care se refera la ea drept ,,următorul Einstein”. Ea comenteaza alaturi de articol: ,,Imi pare rau pentru titlu, mentorii mei par să aiba sperante mari pentru mine”.

Sabrina Gonzalez Pasterski, este o tanara al carui creier funcționeaza in moduri in care putini au lucrat vreodata si al carui viitor este nelimitat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*