Bordeianu Gheorghe – Inventatorul Motorului Care Merge Cu Apa

Gheorghe Bordeianu, omul care a revolutionat lumea tehnica. Desi multi cred ca este o nebunie sau doar un vis, domnul Bordeianu crede ca este mana lui Dumnezeu care l-a ajutat sa realizeze aceste proiecte.

Un inginer roman din Bacau a venit cu o idee care ar putea revolutiona lumea: masina care merge cu apa. Si nu numai ca a venit cu ideea, dar a si pus-o in practica. Cu doar 2 litri de apa, masina poate merge pana la 5.000 de kilometri.


Gheorghe Bordeianu, este inginer TCM si a lucrat 20 de ani in fabrica de avioane din Bacau. Cea mai noua descoperire a sa a fost chiar un generator de ioni care separa hidrogenul de oxigen, astfel incat, atasat unui motor clasic de masina, inlocuieste alimentarea cu benzina sau motorina. Asadar, masina poate functiona doar cu apa sau orice alt lichid care contine hidrogen.


Tot ce vrea sa faca acum inginerul din Bacau este sa-si construiasca propria fabrica de producere a acestui generator revoluţionar. „Brevetul l-am obtinut in 1985, iar inventia este acum in curs de omologare la Institutul de Motoare termice din Graz- Austria. Omologarea are trei etape, iar eu ma aflu acum la ultima dintre ele. Imediat cum o obtin vreau sa infiintez in Bacau o fabrica de productie in serie a dispozitivului”, a explicat Gheorghe Bordeianu. Barbatul este convins ca nu va gasi pe cineva care sa investeasca in constructia fabricii, dar este dispus sa o faca pe cont propriu.


Descoperirea lui Gheorghe Bordeianu nu a ramas doar la stadiul de idee, ci acesta a si pus in practica generatorul pe masini cu care circula de ani buni, alimentandu-le doar cu apa.

„Orice lichid care contine hidrogen poate fi folosit drept combustibil pentru motor. Dispozitivul functioneaza cu otet si cola, chiar si cu urina. Este ecologic pentru ca arde hidrogenul si elibereaza in aer oxigenul”, a mai declarat inginerul din Bacau.

Mai mult decat atat, acesta a si testat masina la RAR, iar rezultatele la emisia de noxe sunt zero.

„Orice lichid s-ar pune in motor, cu trei litri se poate merge si 5.000 de kilometri. Masina pe care am montat dispozitivul consuma inainte 10 litri de benzina la suta de kilometri”, a mai explicat Bordeianu. Gheorghe Bordeianu detine o masina marca Cielo, care ramane fara combustibil o data la 60 de zile