Stiati, ca ? Din lume adunate

Curiozitati – dorinta de a intelege lumea, de a inveta noi informatii pe cont propriu sau cu ajutorul unor surse disponibile, cum ar fi cartile.

– Cand era in liceu, Bill Gates a fost rugat sa faca un program pe calculator care sa stabileasca orarul liceului. A profitat de accesul la calculatoarele din liceu ca sa modifice baza de date si sa se inscrie intr-o clasa in care invatau numai fete.

– Valea Salciei este singura comuna din judetul Buzau (si prima din Romania), care are un post local de televiziune, „Tv Modreni Sat”, al carui prezentator este primarul comunei. Postul emite productie proprie doua zile pe saptamana, cate doua ore, in rest limitandu-se la retransmiterea de emisiuni ale altor televiziuni

– Există un site care-ti permite sa asculti posturi radio din toate colturile Planetei. Ai globul Pamantesc pe site, îl rotesti cum vrei tu, iar acolo unde il opresti iti gaseste cateva posturi radio locale. Il poti accesa aici:

http://radio.garden/live/

– Doi studenti la Politehnica, au lansat platforma educationala Vreau La, care se adreseaza tinerilor care vor sa aplice la facultate. Mai precis, pe vreaula.ro sunt disponibile exercitii gratuite de tip grila si simulari de admitere cu ajutorul carora liceenii se pot pregati mai usor pentru a aplica la facultatea dorita. Momentan, platforma ofera simulari pentru admiterea la Politehnica, Medicina si Drept.

– E un nene pe care-l cheama Jason Lewis si a fost primul om care a facut inconjorul Pamantului doar cu puterea umana, fara sa fie ajutat de motoare. A pedalat, a mers, a vaslit si a navigat cu corabii cu panze. Toata expeditia a durat 13 ani.

– Clennon King este numele primului elev de culoare care a candidat pentru un loc la University of Mississippi. Acest lucru se intampla in anul 1958, iar atunci Clennon a fost internat fortat intr-un azil de boli mintale pe motiv ca numai un negru care e nebun ar putea crede ca poate fi admis la o facultate cu studenti albi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*