Stiati, ca … ? Din lume adunate

– Wolfgang Amadeus Mozart, a fost un pion de baza pentru muzica clasica. El a fost un compozitor austriac al carui talent de geniu s-a manifestat foarte devreme. La doar cinci ani, putea scrie si compune piese pentru pian. A murit tanar, la 35 de ani, de febra reumatica.

Ludwig van Beethoven, a fost un compozitor si pianist german si o figura de baza pentru tranzitia dintre muzica clasica si muzica romantica. A ramas in istorie drept unul din cei mai influenti compozitori, in pofida faptului ca in ultimii zece ani din viata a devenit surd. A murit la 57 de ani, dupa ce ficatul sau a cedat.

George Washington, a fost primul presedinte al Statelor Unite ale Americii. El a supravegheat comisia care a creat Constitutia Statelor Unite ale Americii si de atunci, Constitutia a devenit legea suprema din SUA. Acesta a murit la 67 de ani, iar cauza mortii lui a tot fost dezbatuta. Unii istorici spun ca ar fi murit de un caz grav de epiglotita( inflamatia laringelui).

Thomas Ava Edison, a fost un inventator american. El a adus omenirii multe inventii, iar cea mai mare a fost becul electric (cu filament), dar si al telefoniei, al cinematografiei (kinetoscopul)… A murit de diabet zaharat, la 84 de ani.

Emily Elizabeth Dickinson, a fost o poetă americana care era considerata, la vremea ei, o ciudata de localnici. Ii placea sa se imbrace in haine albe, nu saluta oaspetii si prefera sa ramana in camera ei, tocmai de aceea, multe din prieteniile ei erau intretinute prin corespondenta. A murit de boala Bright, la 56 de ani.

Colecția mineralogica din Brad, reunita sub numele de ,,Muzeul Aurului”, a fost fondata in urma cu mai mult de un secol, timp in care curatorii muzeului au reusit sa adune peste 2.000 de exponate din foarte multe tari, de pe toate continentele, obtinute prin schimburi sau donatii. Povestea spune ca Muzeul Aurului din Brad a luat fiinta in anul 1896 cand un geolog german a colectat cateva piese gasite in minele din zona. Acum, colectia de piese din aur nativ, provenite din minele muntilor Metaliferi, este una din cele mai importante de acest fel din lume. Ea include obiecte arheologice descoperite in arealul Brad-Criscior, care dovedesc existenta omului in zona in urma cu mai bine de cinci milenii, dar si activitati de extragere a aurului, vechi de doua milenii. Tot aici puteti vedea, silvanitul si nagyagytul care au fost descoperite pentru prima data in lume in zacamintele din Muntii Apuseni.

Lacul Vulturilor sau ,,lacul fara fund”, dupa cum mai este denumit, este situat în imediata apropiere a comunei Siriu, din judetul Buzau, aceasta locatie fiind cunoscuta in toata tara pentru peisajele sale extraordinare si pentru turistii care se aduna aici. Lacul poate fi considerat sinonim cu frumusetea, avand in vedere ca peisajele ce il inconjoara sunt rapitoare. Sintagma de ,,lac fara fund” se datoreaza faptului ca adancimea lacului masoara doar 2,5 metri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*