Stiati, ca … ?

Cartea schimbărilor, I Ching, in chineza, este una dintre cele mai impotante carti antice srise vreodata. Cartea Schimbarilor a fost folosita ca ajutor pentru prevederea viitorului si pentru a lua decizii, de mii de ani. Se crede ca este cea mai veche carte de pe Pamant. Potrivit multor persoane, aceasta este una dintre cele mai pretioase comori de intelepciune. Confucius, unul dintre cei mai mari filosofi chinezi spune ca urmand indemnurile cartii si studiind-o constant, putem ajunge la o constienta creativa in orice situatie. Originea cartii ajunge pana undeva in antichitatea mitica si a fost in atentia celor mai eminenti invatati ai Chinei pana in ziua de astazi.

Respiratia controlata, nu numai ca face ca mintea si corpul sa functioneze la capacitate maxima, dar poate micsora presiunea arteriala, poate aduce o stare de calm si relaxare si ne poate ajuta sa ne destresam. Cu toate ca efectele tehnicilor de respiratie nu au fost studiate pe termen lung in cazul anxietatii (cel putin nu in conditii stiintifice), multi experti recomanda folosirea respiratiei ca tehnica de amplificare a constientei, pentru mindfulness (prezenaa constienta) sau pentru gasirea acelei stari Zen, atat de greu de atins.

Liew Thow Lin, este un barbat din Malaesia care poate sa isi lipeasca de corp obiecte metalice. Cu toate ca oamenii de stiinta nu reusesc sa detecteze vreo schimbare in legătura cu magnetismul corpului acestuia, el poate sa tina si sa echilibreze o cantitate extraordinara de obiecte de metal pe piele.

Daniel Temmet, poate să tina minte cantitati incredibile de informatie. De exemplu, a putut sa recite zecimalele numarului Pi pana la zecimala 22,514, in cinci ore si noua minute, in data de 14 martie 2004. Majoritatea oamenilor de stiinta nu pot explica modul prin care se intampla acest fenomen. Daniel explică faptul ca in mintea sa, fiecare numar intreg pana la 10.000 are propria textura, culoare, forma si senzatie unica. Aceste elemente l-au ajutat sa tina minte lucrurile vizual mult mai usor si mai mult decat oamenii obisnuiti. In propria lui experienta, imaginea vizuala a lui 289 este foarte urata, iar a lui 333 este in mod special atractiva, pe cand Pi este frumos. Poate in acest fel functioneaza frecventa numerelor si in acest fel se explica legatura dintre numerologie si lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*