Wolfgang Amadeus Mozart, a fost un pion de baza pentru muzica clasica. El a fost un compozitor austriac al carui talent de geniu s-a manifestat foarte devreme. La doar cinci ani, putea scrie si compune piese pentru pian. A murit tanar, la 35 de ani, de febra reumatica.

Ludwig van Beethoven, a fost un compozitor si pianist german si o figura de baza pentru tranzitia dintre muzica clasica si muzica romantica. A ramas in istorie drept unul din cei mai influenti compozitori, in pofida faptului ca in ultimii zece ani din viata a devenit surd. A murit la 57 de ani, dupa ce ficatul sau a cedat.

George Washington, a fost primul presedinte al Statelor Unite ale Americii. El a supravegheat comisia care a creat Constitutia Statelor Unite ale Americii si de atunci, Constitutia a devenit legea suprema din SUA. Acesta a murit la 67 de ani, iar cauza mortii lui a tot fost dezbatuta. Unii istorici spun ca ar fi murit de un caz grav de epiglotita( inflamatia laringelui).

Thomas Ava Edison, a fost un inventator american. El a adus omenirii multe inventii, iar cea mai mare a fost becul electric (cu filament), dar si al telefoniei, al cinematografiei (kinetoscopul)… A murit de diabet zaharat, la 84 de ani.

Emily Elizabeth Dickinson, a fost o poetă americana care era considerata, la vremea ei, o ciudata de localnici. Ii placea sa se imbrace in haine albe, nu saluta oaspetii si prefera sa ramana in camera ei, tocmai de aceea, multe din prieteniile ei erau intretinute prin corespondenta. A murit de boala Bright, la 56 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*