FEMEN, este o organizatie formata din tinere studente care militeaza pe strazile Kievului pentru stoparea abuzurilor asupra femeilor. Militantele se imbraca provocator, uneori sunt aproape dezbracate, captand astfel atentia presei si a publicului si asigurandu-si o publicitate de invidiat. Intr-un interviu, Anna Gutso, lidera fondatoare a acestei miscari, a explicat ca spectacolele stradale sunt facute pentru a scandaliza si a provoca dezbatere, insa ideea de baza a organizatiei este de a transforma tinerele fete in participanti activi in societate si de crea o constiinta sociala asupra unor probleme considerate subiecte tabu in Ucraina. Principalele actiuni s-au indreptat impotriva turismului sexual si a prostitutiei din Ucraina. Aceste doua probleme s-au amplificat pe fondul crizei financiare de anul trecut care a dus la scaderea veniturilor cetatenilor si le-a impins pe multe femei sa-si vanda trupurile pentru a se intretine. Totodata, din momentul in care a fost eliminat regimul vizelor catre Europa, tot mai multe ucrainence au fost sechestrate si traficate. Si daca asta nu era indeajuns, dupa ce marile companii aeriene de low-cost au lansat zboruri spre Kiev, capitala Ucrainei s-a transformat ea insasi intr-o destinatie a turismului sexual.

Sir Winston Leonard Spencer Churchill, a fost primul ministru al Marii Britanii intre 1940 și 1945, apoi intre 1951 si 1955. A fost recunoscut drept unul din cei mai buni lideri în vreme de de razboi. El a mai fost si orator, pictor, jurnalist si scriitor, primind chiar Premiul Nobel pentru Literatura. A murit din cauza unui accident vascular cerebral, la 91 de ani.

Ludovic al XIV-lea, cunoscut si ca Ludovic cel Mare(Louis Le Grand) si Regele Soare(Le Roi Soleil), a condus Franta vreme de 72 de ani si 110 zile, pana la moartea sa. A avut cea mai lunga domnie a vreunui monarh dintr-o tara europeana mare. A murit din cauza unei cangrene la picior, la 77 de ani, nu inainte de a-l ruga pe stranepotul sau Ludovic al XIV-lea Cel Iubit (Bien Aimé) sa ramana un print pasnic.

Leonardo di ser Piero da Vinci, cunoscut sub numele de Leonardo Da Vinci (n. 15 aprilie 1452 si d. 2 mai 1519), a fost una din cele mai stralucite minti ale omenirii. A fost pictor, sculptor, arhitect, muzician, matematician, inginer, inventator, anatomist, geolog, botanist si scriitor. Faimosul italian a murit la 67 de ani, in urma unui accident vascular cerebral.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*