Putem pierde circa 15% din totalul de sange, fara efecte imediate? Dar daca pierdem 40% din volumul total de sange, presiunea sangvina devine prea scazuta? Inima intra astfel in tahicardie ventriculara, care poate deveni oricand fatala?

Exercitiile de tip cardio imbunatatesc sansele de supravietuire in cazul unor pierderi importante de sange? Recordul apartine unei persoane care a supravietuit unui accident, cu toate ca pierduse aproximativ 75% din cantitatea de sange?

Activitatea sexuala ajuta, de asemenea, femeile care se apropie de perioada menopauzei. Mentinerea unui nivel ridicat de estrogen diminueaza simptomele asociate acestei perioade, cum ar fi bufeurile de caldura si starile depresive?

Tamaia e cunoscuta de mult timp, inca din antichitate. Ea a facut si inca face parte din ceremoniile religioase din Orientul Mijlociu si este considerata a fi una dintre cele trei cadouri oferite copilului Isus Hristos. Tamaia a fost un ingredient popular in produsele cosmetice antice folosite de anglo-saxoni si egiptenii antici. Aceasta rasina parfumata din arborele de Boswellia este utilizata de multi aromoterapeuti si practicieni in sanatatea naturala. S-a constat ca ea este buna impotriva inflamatiilor, infectiilor si imbatranirii premature; de asemenea, ea calmeaza tractul digestiv, stimuleaza imunitatea si imbunatateste sanatatea orala si mentala. Insa, tamaia mai e buna si intr-un aspect absolut impresionant. Astfel, oamenii de stiinta au constatat ca tamaia poate lupta cu succes si impotriva cancerului. Cercetarea sugereaza ca ar putea fi mai puternica decat chimioterapia, deoarece nu distruge tesuturile sau celulele sanatoase, nu produce efecte secundare si este capabila de a distruge celulele canceroase rezistente la chimioterapie. Cercetatorii de la Universitatea din Leicester au constatat ca rasina din care se obtine tamaia contine un compus chimic, acid acetil-11-ceto-beta-boswellic(AKBA), care are potentialul de a distruge celulele canceroase. Cercetatorii spun că AKBA poate fi foarte de mare succes in tratamentul cancerului de san, de prostata, a cancerului ovarian si a cancerului de colon. AKBA este foarte eficient in tratamentul cancerului ovarian, ultimul stadiu, care este extrem de dificil de tratat. Cercetatorii au descoperit, de asemenea, ca tamaia este eficienta in distrugerea celulelor canceroase care nu raspund la chimioterapie. In timp ce mai multe cercetari sunt necesare pentru a sustine aceste constatari, utilizarea uleiului de tamaie pentru a lupta impotriva cancerului arata rezultate foarte promitatoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*