O echipa de cercetatori transforma cojile de alimente in materiale de constructie

Oamenii de stiinta din Japonia au reusit sa dezvolte o metoda de utilizare a alimentelor pe care nu le consumam si care in mod normal ar ajunge la cosul de gunoi (cum ar fi coji de banane, legume nedorite etc.) in materiale de constructie.

O echipa de oameni de stiinta de la Institutul de Stiinte Industriale de la Universitatea din Tokyo a experimentat o metoda utilizata pentru a converti praful de lemn in materiale de constructie. In loc de praf de lemn, cercetatorii au folosit deseuri alimentare din multe tipuri de alimente.

Mai intai procedeul incepe prin uscarea partilor inutile din mancare. Apoi au facut o pulbere pe care au amestecat-o cu apa si diverse condimente. In cele din urma, intregul amestec a fost expus la temperaturi foarte ridicate.

„Scopul nostru a fost sa folosim alge si alimente obisnuite pentru a produce materiale de constructie care sunt aceleasi sau chiar mai puternice decat betonul”, a spus Yuga Sakai, seful echipei de cercetare.

Potrivit cercetatorilor, aproape toate partile din resturile de mancare pot fi transformate in materiale de constructie puternice, cu exceptia dovlecilor.

Cea mai buna materie prima s-a dovedit a fi frunzele de varza care s-au transformat intr-un material de constructie de trei ori mai puternic decat betonul.

Revolutie in utilizarea deseurilor alimentare

La aflarea vestii, multi s-au grabit sa incurajeze cercetatorii sa efectueze noi experimente cu resturi de alimente pentru a vedea daca pot fi utilizate in mod corespunzator.

La nivel global, problema deseurilor alimentare este si mai mare: Programul alimentar mondial estimeaza ca o treime din valoarea alimentara a unui miliard de dolari din lume este irosita in fiecare an.

Am ajuns la concluzia ca utilizarea tuturor acestor cantitati de gunoi sau de alimente aruncate va avea multiple beneficii pentru mediu si lume, la diferite niveluri.

sursa online: www.dailymail.co.uk