Zodiacul Celor 12 Sfinti Apostoli Ai Domnului Iisus Hristos

????????????????????????????????????

Berbec – Sfantul Petru

Sfantu Petru, cunoscut si sub numele de Chefa (in aramaica acest cuvant insemna ,,piatra”), se spune ca ar fi fost nascut in zodia Berbec. Era patimas si intransigent, dar si un bun lider, o caracteristica a acestui semn astral. Fondatorul Noii Biserici, acesta este vazut de catolici ca liderul bisericii lor, iar toti Papii care au ajuns la Vatican sunt considerati succesorii lui. Asa cum aflam din istorisirile din Biblie, a fost o fire impulsiva. Se spune ca este cel care a fost insarcinat de Dumnezeu sa decida cine poate trece si cine nu de Portile Raiului. Atunci cand Iuda l-a tradat pe Iisus, iar preotii au venit pentru a-l aresta pe Mantuitor, Petru a fost cel care, furios, i-a taiat urechea unuia dintre acuzatorii Invatatorului.

Taur – Simon Zilotul

Pentru ca s-a născut sub semnul taurului, preocuparile sale principale au fost banii si achizitionarea de proprietati. Simon spunea intotdeauna ce gandea si considera ca nu este just sa-si plateasca taxele la stat, desi Iisus il invatase sa ,,dea Cezarului ce-i al Cezarului si lui Dumnezeu ce-i al lui Dumnezeu”. Facea parte din comunitatea zilotilor, un mic grup cunoscut in acea perioada pentru rezistenta fata de regimul Imperiului Roman. Prefera sa se stie in siguranta, nu-i placea riscul, era dornic de avutii.

Gemeni – Iacob al lui Alfeu

Iacob era un orator extraordinar, a devenit predicator la biserica din Ierusalim. Gemenii sunt cunoscuti pentru latura lor duala, iar Iacob se inscrie in aceasta categorie, prin prisma originilor sale. In timp ce unii sustin ca era var cu Mesia, sau chiar un fiu nelegitim al lui Iosif, tatal lui Iisus pe Pamant, altii spun ca parintele lui era Alfeu, un fost discipol al lui Hristos.

Rac- Sfantul Andrei

Andrei era fratele lui Petru (care fusese rebotezat dupa ce si-a schimbat numele din Simon). Fire singuratica, dornic sa tina familia unita si dependent de rudele sale. Dupa ce l-a intalnit pe Iisus, primul sau gand a fost sa-i impartaseasca acest lucru fratelui sau, Petru, pe care, de altfel, l-a condus la Mesia. Racii sunt extrem de loiali, iar cand Hristos i-a spus ,,Urmati-ma si va voi face pescari de oamen” , Andrei s-a conformat.

Leu – Sfantul Ioan

Ioan este vazut ca un lider ar Bisericii Timpurii si a scris multe dintre cartile Noului Testament, inclusiv Evanghelia dupa Ioan, Epistolele Ioan 1, 2 si 3, dar si Revelatia. Iubea sa fie in centrul atentiei, iar astrologii au interpretat anumite referiri la persoana lui din cartile pe care le-a scris drept laudative si pline de emfaza, aceasta fiind caracteristica principala a Leilor.

Fecioara – Filip

Filip era un ganditor, ii placea sa mediteze, sa puna cap la cap anumite detalii și să cerceteze, din dorinta de a afla cat mai mult. Este cel care l-a adus pe Bartolomeu, pentru al prezenta lui Iisus.

Balanta – Bartolomeu

Bartolomeu, cunoscut drept Natanael, s-a nascut in zodia Balanta. O caracteristică acestei zodii este simtul umorului. De asemenea, Bartolomeu avea darul vorbirii si stia intotdeauna sa aleaga mereu cuvintele potrivite pentru a se face inteles. Era un comunicator excelent si avea o mare putere de convingere.

Scorpion – Toma

Toma Necredinciosul s-a nascut sub semnul scorpionului. Fire suspicioasa, este cel care nu a crezut in Invierea lui Iisus, intrucat el nu fost prezent la acel moment și nu a vazut cu ochii lui. El chiar a dorit sa aiba dovezi palpabile, atingand ranile facute de piroane la picioarele Mantuitorului.

Sagetator – Iacob lui Zevedeu

Iacob, fiul lui Zevedeu, era sagetator. Este unul dintre liderii Bisericii Timpurii. Era un barbat intuitiv, dar si un cunoscut intelectual. Este primul dintre cei 12 martiri, fiind cel dintai executat la ordinele lui Irod Agrippa, din cauza convingerilor religioase.

Capricorn – Levi

Levi se ocupa de strangerea taxelor si a avut chiar functie politica in guvernul Imperiului. Respecta autoritatea si era o persoană mandra care isi ducea sarcinile la bun sfarsit cu demnitate.

Varsator – Iuda Tadeu

Iuda a fost zodia Varsator. Zodie de aer, nascut sub semnul incertitudinii si a curiozitatii. Este cel care l-a intrebat pe Iisus, la Cina cea de Taina, daca li se va arata numai lor sau si restului lumii. Nu sunt persoane conflictuale si sunt dornice sa lupte pentru ceea ce cred. Prefera sa-si schimbe principiile si sa creada ceea ce crede majoritatea.

Pesti – Iuda Iscarioteanul

Pentru 30 de arginti, Iscarioteanul l-a tradat pe bunul sau prieten Invatator, Iisus Hristos. Asa cum se intampla in cazul persoanelor nascute in aceasta zodie, atunci cand fac ceva care regreta, ajung sa intre in depresie, chiar sa recurga la gesturi exreme.