Unele alimente din frigider pot fi deteriorate din cauza temperaturii reci

Uleiurile vegetale, devin tulburi si mai vascoase daca sunt depozitate in frigider, insa, odata scoase la temperatura camerei, isi recapapata densitatea. Totusi, uleiurile pastrate prea mult timp in camara pot rancezi. Uleiurile din nuci sunt singurele care trebuie pastrate la frigider, pentru ca au un termen de valabilitate mai mic decat cele vegetale.

Cartofii, nu se lasa la soare si nu se pastreaza in frigider. Temperaturile reci transforma amidonul din cartofi in zahar, iar gustul lor se va modifica. In plus, coaja acestora se va innegri in timpul gatirii.

Mierea, este utilizata drept conservant de mii de ani, mierea este unul dintre alimentele care nu trebuie tinute in frigider. Temperatura rece determina cristalizarea mierii, care poate fi totusi in continuare consumata.

Ceapa, se va depozita si pastra intr-un loc aerisit, la temperatura camerei. Temperatura rece determina mucegairea si inmuierea cepei.

Usturoiu, daca se va depozita si pastra in frigider va deveni cauciucat. Trebuie tinut in locuri uscate, cu foarte putina lumina .

Cafeaua, se pastreaza in recipiente etanse, in camara. Cafeaua pastrata in frigider isi pierde gustul si poate deveni umeda.

Bananele, pot fi depozitate in frigider, dar singurul motiv este încetinirea procesului de coacere. Insa temperatura rece innegreste coaja acestora. In plus, fructele pastrate alaturi de banane in frigider se pot coace mai repede. Niciodata nu trebuie depozitate in pungi din plastic si nici in cutii din plastic, decat daca se doreste accelerarea procesul de coacere.

Avocado necopt, busuiocul si rosiile, sunt de asemenea alimente care nu trebuiesc tinute in frigider, pentru ca isi pierd toate proprietatile pentru care vrem sa le folosim.