Tainele Imbratisarii

Frumoasele si placutele taine ale imbratisarii, sunt de fapt o paleta de efecte fiziologice si psihologice. Asadar, o imbratisare intareste si stimuleaza increderea in sine, reduce anxietatea, frica sau durerea si micsoreaza efectele stresului.

O imbratisare inseamna apropiere si caldura in relatiile umane, este cea mai intima expresie a iubirii. O imbratisare intareste conexiunile, permitand un sentiment de siguranta, imbunatatind in acelasi timp intensitatea senzatie de apartinere intre doua persoane. Imbratisarea, este o forma de comunicare, ea putand sa exprime lucruri pe care nu le putem exprima prin cuvinte. O imbratisare produce o senzatie extrem de intensa de apropiere de o alta persoana. Nu se poate sa generezi aceiasi emotie intr-un alt mod. O imbratisare atinge sufletul si pentru cateva clipe, acesta te poate ajuta sa uiti de lucrurile si de problemele din jur.

Intr-o imbratisare, intregul corp este parcurs de curenti de energie, oferindu-ne o senzatie fina, placuta. Aceasta energie este iubirea. In imbratisare, in acest curent de iubire, ni se deschide o poarta. Prin aceast poarta, straluceste o parte din starea noastra originara de existenta. Acesta este marele secret al imbratisarii.

Starea noastră originara de existenta este o stare in care Constiinta nu este identificata cu formele sau ideile. Constiinta este Viata insasi, starea de Unime si spatiul gol umplut complet cu energia vibranta a iubirii care imbratiseaza totul. In starea noastra actuala de constiinta, ne identificam cu formele, separandu-ne in acest fel de Unime. In aceasta stare, majoritatea dintre noi am uitat starea noastra originara. Astazi, majoritatea persoanelor considera Ego-ul, acel Sine mic, detasat, ca fiind Realitatea. Acest lucru se intampla ca si consecinta directa a identificării cu lumea formelor si a ideilor.

O imbratisare poate, totuși, sa dizolve identificarea noastra cu formele si ideile, deschizandu-ne pentru persoana din fata, devenind receptivi, iar Ego-ul dispare. Fluxul gandurilor se opreste si nu mai exista nimic altceva decat persoana din fata. Astfel, in acel moment de vigilenta, primim ceva din partea curentului urias, universal al iubirii ce curge prin noi prin poarta ce ni s-a deschis. Constiinta se poate trezi la propria existanta, poate scapa din vraja identificarii cu formele si ideile.

De aceea este benefic sa deschidem aceasta poarta prin imbratisare cat de des posibil, zi de zi. Va imbratisez cu drag!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*