Sunetele Corpului Uman, Semnele Care Prevestesc Anumite Disfunctionalitati

Corpul tau uneori emite semne care pot fi alarmante. Sunetele emise de corpul uman, ne pot prevesti anumite semne privitoare la sănătatea noastră. Cele mai frecvente sunete ale corpului uman:

Tiuitul in urechi. Daca simti acest sunete de clopotei in urechi mai mult de 2 zile, insotite de ameteli si dureri, mergi la medic, pentru a vedea daca ai o problema neurologica.

Stranutul. Ar putea fi provocat de orice (praf, plante, lumina, aer, virusi, etc …). Stranutul este rezultatul unui raspuns reflex al creierului catre diafragma. Daca stranutul persista, este mai mult ca sigur sa ai alergii la ceva.

Freamatul in urechi. Daca te afli in pat, cu capul pe perna si simti acest zgomot, atunci inseamna ca asculti fluxul de sange din artera carotidă si vena jugulara, pentru ca zgomotele externe sunt stopate.

Daca zgomotul persista poate fi vorba de infectii, alergii, un vas de sange blocat sau alta anomalie.

Respiratia zgomotoasa. Daca respiratia este zgomotoasa permanent si se acutizeaza mai mult in perioada in care racesti sau ai bronsita, este cazul sa mergi la doctorul ORL-ist.

Sughitul. Posibilele cauze pot fi entuziasmul, emotiile puternice, o masa prea consistenta si anumite medicamente. Daca atacurile de sughituri dureaza mai mult de 2 zile, ar putea fi vorba de o iritare a nervilor sau o alta problema neurologica.

Articulatiile care pocnesc. Trosnirea articulatiilor nu reprezinta nici o problema. Acest sunet este pus pe seama regenerarii lichidului articular, dar si pe seama schimbarii bruste a pozitiei atunci cand presiunea in articulatii se schimba. Daca articulatiile trosnesc des si sunt insotite de durere, atunci trebuie mers la doctor, pentru efectuarea unei radiografii, unde se va vedea clar daca este vorba de prezenta artrozei.

Zgomotele in stomac. In momentul in care simtim si auzim asa ceva, motivul este dat de miscarea aerului si fluidelor din stomac. Daca zgomotul este ascutit, ai putea avea o parte din intestine blocate, deci consulta un doctor.