Stiati, ca … ? Curiozitati interesante

Cauti informatii interesante, poate si utile pentru tine? Citeste mai jos:

– in anul 1846, inventatorul american Elias Howe isi patenta masina sa de cusut.

– in anul 1868, incepea construirea Garii de Nord din Bucuresti, inaugurata in data de 13septembrie 1872.
– in anul 1872 a murit Avram Iancu (,,Craisorul Muntilo”), conducatorul revolutiei romane de la 1848 din Transilvania.

– in anul 1960, la Jocurile Olimpice de la Roma, Iolanda Balas, supranumita de gazde ,,la grande bionda”, sarea 1,85 metri si castiga medalia olimpica de aur la o diferenta de 14 centimetri fata de urmatoarea clasata.

– in anul 1964, avea loc prima auditie, in tara, a poemului simfonic Vox Maris de George Enescu, interpretat de Orchestra Simfonica a Radioteleviziunii Romane, dirijata de Iosif Conta.
– in anul 1977, pe 10 septembrie, detinutul tunisian Hamida Djandoubi, incarcerat intr-o inchisoare franceza, era ultima persoana condamnata la moarte prin ghilotinare.

– in anul 1981, ,,Guernica”, una dintre cele mai faimoase lucrari ale pictorului spaniol Pablo Picasso – realizata in anul 1937 ca un protest antirazboi – era returnata Spaniei dupa 40 de ani de ,,exil”.
– in anul 1988, Steffi Graf, jucatoare germana de tenis, pentru a doua oara in carierara sa inregistra un succes rar, castigand in acelasi an toate cele patru mari turnee de grand slam, U.S. Open, Australia, Franta si Wimbledon.

– in anul 1989, in urma coliziunii cu un convoi bulgaresc de barje, nava „Mogosoaia” se scufunda in apropiere de Galati. Catastrofa s-a soldat cu 215 victime.

– in anul 1996, Romania pierdea procesul intentat regelui Mihai, prin care i se cerea acestuia sa inapoieze cele 42 de tablouri scoase la plecarea sa din tara, incluzand opere ale pictorilor Rembrandt si El Greco.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*