Stiati, ca .. ? Calatoriile cu avionul

– In timpul zborului, pilotului si copilotului le sunt oferite meniuri diferite, pentru ca daca un fel de mancare nu e bun si unul dintre ei sufera de de intoxicatii alimentare, de exemplu, celalalt pilot, care a luat alt meniu, poate prelua controlul avionului.

– Atumci cand aveți un zbor lung, cu avionul va trebui sa mergeti la toaleta o data sau de doua ori. Dupa ce ati folosit toaleta, urina si fecalele ajung intr-un rezervor (cu o capacitate de 250 de litri) in partea de jos a avionului. De indata ce s-a produs aterizarea avionului, rezervorul se goleste cu ajutorul unui furtun. Deseurile sunt apoi transportate cu camionul la canalizare.

– Trebuie de evitat zborul cu avionul în cazul pacientelor cu sarcina pierduta in antecedente sau care au pre-eclampsie, anemie ori frica de zbor. In ultimul trimestru de sarcina nu este recomandata calatoria cu avionul datorita riscului mare de declansare a travaliului la care contribuie spatiile inguste, aglomeratia, centurile purtate obligatoriu mai ales la decolare si aterizare.


– Fiecare pasager ar trebui sa trateze gazdele și administratorii cu respect. Prin urmare, nu este permis sa flirtati cu personalul avionului, chiar daca vrei numai bine. Se spune chiar ca un avion trebuie sa aterizeze de urgenta daca cineva devine incomod pentru un membru al personalului.

– Se cunoaste faptul ca si pilotii trebuie sa mearga la toaleta. Când se intampla acest lucru, insotitoarea de zbor intra in cabina de pilotaj (cockpit) si nu iese pana cand pilotul nu se intoarce la locul sau.

– Compania australiana Qantas a realizat cel mai lung zbor fara escala din lume cu un avion comercial, care a strabatut distanta New York – Sydney in peste 19 ore, avand la bord 50 de pasageri si membri ai echipajului, informeaza DPA si AFP, preluate de Agerpres?-Informaţiile publicate de ECONOMICA.net pot fi preluate de alte publicaţii doar în limita a 500 de caractere, cu două link-uri active către sursă, din care unul în lead. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

– Pentru siguranta pasagerilor, usa toaletei unui avion poate fi deschisa și din exterior. In caz de se intampla ceva in toaleta, echipajul de cabina poate deschide usa din exterior fara probleme. Adesea, in spatele semnului „Fumatul interzis”, exista un mecanism care permite deschiderea usii din exterior.

– Aparatul de zbord al lui Donald Trump are un sistem home cinema de invidiat, iar metalele pretioase sunt peste tot. Se vede ca miliardarul n-a fost deloc zgarcit. Doreste sa se bucure de tot confortul atunci cand calatoreste.

– Sunt zeci poate sute de mii de zboruri in fiecare zi. Printre cele mai intalnite probleme care cauzeaza aterizari de urgenta nu se numara problemele tehnice, asa cum ai putea crede. Ci urgentele medicale. In fiecare an, zeci de copii se nasc la bordul unei aeronave. Uneori, femeia care calatoreste, nu urmeaza sfatul medicului si merge si dupa 32 de saptamani se sarcina cu avionul. Alteori, intra in travaliu mai devreme si te trezesti ca asisti la nasterea unui bebelus in mijlocul avionului. Bineinteles ca in acest timp, pilotul pregateste o aterizare de urgenta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*