Seleniul este important pentru sistemul imunitar

Seleniul reprezinta un oligoelement ce, in cantitati reduse exercita un efect benefic asupra sanatatii. Unele studii au demonstrat ca seleniul stimuleaza productia de anticorpi proprii organismului consecutiv imunizarilor si ca are capacitatea de a reduce din toxicitatea unor metale precum plumbul, cadmiul, mercurul.

Surse de seleniu și beneficii

In corpul uman se gasesc cantitati foarte mici de seleniu, cele mai multe in ficat, pancreas, rinichi si splina.

Seleniul este un micronutrient esențial pentru menținerea sănătății. Se găsește natural în apă, cereale, semințe de floarea soarelui, crustacee, nuci braziliene, ton, ficat, drojdie și usturoi.

Seleniul este un puternic antioxidant ce permite corpului să lupte împotriva toxinelor, agenților patogeni și diferitelor boli. Ajută la întărirea sistemului imunitar, permițând celulelor albe din sânge să lupte împotriva bolilor. De asemenea, facilitează funcționarea corespunzătoare a hormonilor tiroidieni.

Deficiența de seleniu duce la un risc crescut de ateroscleroză, întărirea și îngustarea arterelor, nivel ridicat de colesterol și atac de cord.

Carenta de seleniu se manifesta prin infectii repetate, urmare a scaderii imunitatii, piele uscata, pete maro pe piele, probleme vasculare.

Persoanele cu artrite reumatoide pot ameliora inflamațiile articulare consumând aliemnte bogate în seleniu. Previne cataracta oculară și ameliorează astmul respirator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*