Prajitura cu ananas si cocos

Reteta: Prajitura cu ananas si cocos, este un desert usor de preparat, pe care il putem oferi cu placere celor dragi.

Necesarul de ingrediente pentru Blat:

– 6 oua,

– 6 linguri zahar,

– 3 linguri faina,

– 3 linguri amidon alimentar,

– un varf cutit sare,

– un plic zahar vanilat,

– 3 linguri ulei,

– 3 linguri apa.

Necesarul de ingrediente pentru Crema:

– 400 grame de ananas din compot,

– 250 ml. de frisca lichidă indulcita,

– 200 ml. de smantana pentru frisca,

– 3 linguri zahar,

– 2 linguri cocos pentru pudrat prăjitura.

Mod de preparare:

Separam albusurile de galbenusuri.

Amestecam intr-un bol gălbenusurile impreuna cu apa, uleiul si zaharul vanilat.

Mixam albusurile spuma impreuna cu praful de sare, apoi adaugam, lingura cu lingura, zaharul si

mixam pana se topeste complet.

Cernem si adaugam faina , apoi amidonul si galbenusurile.

Omogenizam compozitia amestecand usor, de jos in sus. Nu circular.

Tapetam tava cu hartie pentru copt, turnam amestecul, nivelam si introducem tava in cuptorul preincalzit.
Coacem la foc mic pana ce blatul capata o culoare aurie si trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca complet si taie-l in doua, pe orizontala.

Scurgem ananasul de sirop, il desertam intr-un bol, apoi introducem blenderul in bol pentru cateva secunde pana obtinem un piure. Nu trebuie sa fie un piure fin, putem lasa si bucatele mai mari prin el.
Intr-un bol punem frisca lichida, smantana, zaharul si zaharul vanilat si mixam amestecul. Pentru inceput la viteza mica apoi la o treapta mai mare.Ne oprim atunci cand frișsa are consistenta potrivita.
Adaugam cocosul, piureul de ananas si omogenizam.

Asezam prima foaie de blat in tava si intindem jumatate din crema. Nivelam frumos.

Asezam si blatul ramas, adaugam restul de crema, nivelam si presaram cocosul.

Dam prajitura la rece pentru cel putin 120 minute.

Pofta Buna!