O reteta simpla pentru sfanta iarna: Vin rosu fiert

Singur sau in combinatie cu alte ingrediente naturale, vinul rosu sau negru poate fi un medicament de nadejde, avand proprietati antioxidante, regenerante si antiinflamatoare.

Necesarul de ingrediente:

– 300 de mililitri de vin rosu sau negru, bio sau organic,

– un varf de cutit de pudra sau betisoare de scortisoara,

– 3 lingurite cu zahar, sau miere de albine,

– 4-5 cuisoare intregi,

– 3 anason stelat intregi,

– 2 felii de lamaie galbena cu tot cu coaja,

– 2 felii de portocala coapta cu tot cu coaja,

– 2 felii de mar.

Mod de preparare:

– Incepeti prin a pune vinul la fiert intr-un vas impreuna cu: pudra de scortisoara, zaharul, feliile de lamaia galbena, feliile de portocala, feliile de mar, cuisoare si anason stelat la final.

– Se va lasa la fiert, la foc mic, timp de aproximativ un sfert de ora din momentul in care incepe sa dea in clocot.

– La sfarsit se strecoara si se consuma cat de fierbinte este suportabil.

Concomitent consumarii vinului, se face si o baie fierbinte la picioare in care ati dizolvat circa doua maini generoase de sare grunjoasa neiodata.

– Remediul este eficient in tratarea racelilor si stimularea circulatiei periferice.

*Reteta are un caracter informativ. Inainte de a incepe orice fel de tratament naturist trebuie sa faceti un test de alergie la tipurile respective de produse. Daca suferiti de boli cronice sau urmati tratamente medicamentoase, va recomandam sa consultati medicul dumneavoastra, inainte de a incepe o cura sau un tratament naturist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*