Mari savanti care au crezut in Dumnezeu

Asa ne spuneau si noua comunistii – ca marii savanti au fost atei. Este o minciuna. In realitate, marii savanti au crezut in Dumnezeu. Galileo Galilei, Johannes Kepler, Robert Boyle, Mihail Vasilievici Lomonosov, Blaise Pascal, Gottfriend Leibniz, Isaac Newton, Michael Faraday, James Joule, Lord Kelvin, James Maxwell, toti acestia credeau cu tarie in Dumnezeu.

Astronomul Johannes Kepler(1571-1630), unul dintre întemeietorii astronomiei moderne, spunea:

Cred numai si numai in slujirea lui Hristos. Intentionam sa devin teolog, dar vad acum ca prin stradaniile mele Dumnezeu este slavit si in astronomie, intrucat cerurile spun slava lui Dumnezeu”.

Fizicianul Isaac Newton (1642-1727), descoperitorul legii gravitatiei universale, minunandu-se de armonia sistemelor ceresti, spunea:

Acest sistem extraordinar al soarelui, planetelor si cometelor poate sa apara doar din lucrarea unei Fiinte inteligente si atotputernice”.

Fizicianul James Joule (1818-1889), unul dintre intemeietorii termodinamicii, marturisea:

Dupa cunoasterea si implinirea voii lui Dumnezeu, urmatorul meu tel este sa cunosc cat pot de mult despre atributele Sale — intelepciunea Sa, puterea si bunatatea Sa, asa cum sunt ele aratate de lucrarea mainilor Sale”.

Fizicianul William Thomson (Lord Kelvin, 1824-1907) a zis:

Pretutindeni in jurul nostru se afla dovezi coplesitoare ale unui proiect divin. Conceptia ateista mi se pare atat de lipsita de sens, incat nici nu o pot exprima in cuvinte”.

Medicul Nicolae Paulescu (1869-1931), descoperitorul insulinei, combatand teoria ateista a evolutiei speciilor, a zis:

Generalizari nejustificate, rationamente defectuoase – iata firul cu care este cusuta doctrina transformarii speciilor”.

In urma cercetarilor biologice, el a ajuns la urmatoarea concluzie:

Viata este efectul a doua cauze imateriale: una, cauza secundara sau sufletul – unica pentru fiecare fiinta vietuitoare; alta, cauza primara, sau Dumnezeu – unica pentru totalitatea fiintelor vietuitoare”

Adevaratul om de stiinta ajunge la concluzia existentei Ziditorului. Studiind stiintele in continuare, el cauta intelepciunea Ziditorului aratata in zidiri. De aceea Sfântul Grigorie Palama zice:

Deci care ar trebui sa fie lucrarea si telul celor ce cauta intelepciunea lui Dumnezeu din zidiri? Oare nu dobandirea adevarului si slavirea Ziditorului? Aceasta este vadit tuturor. Insa cunoasterea filosofilor pagani este departe de amandoua aceste teluri”.Adica filosofii pagani nu au fost in stare sa faca trecerea mintala de la zidire la Ziditor. „Sa laudam si noi si sa ne minunam contempland aceasta mareata lucrare a lui Dumnezeu: toata zidirea cea vazuta. Inca si inteleptii elinilor o lauda si o admira, cercetand-o. Insa noi facem aceasta spre slava Ziditorului, in vreme ce ei impotriva slavei Lui. Caci ei slujesc in chip nefericit fapturii, in loc sa-l cinsteasca pe Cel ce a zidit-o”.

Asadar, studiul stiintific sincer si aprofundat al lumii create te conduce la ideea existentei Creatorului.

Se cunoaste aspectul ca multi oameni de stiinta au fost atei fiindca nu au cautat cu sinceritate Adevarul. Asa au fost, in tara noastra, profesorii universitari indoctrinati cu pseudostiinta sovietica. Ei se considerau oameni de stiinta, insa aveau o atitudine antistiintifica. Nu porneau de la observatie si experiment pentru a ajunge la concluzii, ci porneau de la conceptia materialista, marxist-leninista, si interpretau datele stiintifice in raport cu aceasta conceptie.

De exemplu, nu cercetau cu sinceritate organismele vii, pentru a vedea daca exista legatura filogenetica intre ele, ci interpretau aspectele reale prin ipoteza evolutiei. De aceea, ajungeau la concluzii aberante, cum ar fi: „La inceput, animalele nu aveau nici ochi nici gura. Din necesitatea de a vedea si de a primi hrana, la cap au aparut ochii si tot aici s-a dezvoltat si gura”.

Pentru noi, ca oameni de stiinta, este foarte important ca se poate dovedi stiintific existenta lui Dumnezeu, precum ne spune Sfantul Grigorie Palama, in Epistola intai catre Akindin:

„Nimeni nu poate infatisa, sau cerceta, sau cugeta ceea ce Dumnezeu este, dar e cu putinta a cerceta si a dovedi ca Dumnezeu exista”.

Desi Dumnezeu este mai presus de lume, totusi, prin cercetare stiintifica se poate arata ca exista un Creator al universului. Stiinta nu poate sa dea amanunte despre Dumnezeu, fiindca Dumnezeu este mai presus de lume; El nu poate fi obiect de studiu pentru stiinta. Dar prin cercetare stiintifica riguroasa se poate dovedi existenta Creatorului.

Doamne Ajuta !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*