Istoria si semnificatia numelui ANA

Numele ANA este unul dintre cele mai vechi nume de fete care exista in lume, existand chiar din timpul Vechiului Testament, sub forma numelui „Hannah”. Numeroase personalitati biblice l-au purtat, iar cel mai cunoscut personaj este mama Fecioarei Maria, Sfanta Ana, sarbatorita in data de 9 septembrie, respectiv 26 iulie in religia romano-catolica.

De-a lungul timpului, numeroase personalitati istorice au purtat acest nume care, desi fiind unul scurt si format doar din trei litere, insufla o putere foarte mare. Multe regine si printese au purtat acest nume cu mandrie si drag. Un bun exemplu il constituie Imparateasa Rusiei, Ana a Rusiei, care a trait intre secolele al XVII-lea si al XVIII-lea. De asemenea, o personalitate din Romania care a purtat acest nume a fost insasi sotia regelui Mihai al Romaniei, decedata in anul 2016. Totusi, acest nume este popular si in randul oamenilor fara sange albastru.

Asadar, cunoscut inca din timpul Vechiului Testament, numele Ana provine de la ebraicul „Hannah” care reprezinta darul lui Dumnezeu, compasiunea si bunavointa. Numerologic vorbind, femeile care poarta nume mai scurte sunt considerate femei puternice. Ana este un nume format din doar trei litere, ceea ce denota faptul ca persoanele care il poarta sunt puternice, curajoase, carora nu le este teama de greutatile vietii si infrunta orice. De asemenea, acestea au o personalitate jucausa si indrazneata, fiind dornice de a cunoaste lucruri si oameni noi. Numele Ana marcheaza multa energie si jovialitate, o puternica iubire fata de viata si de tot ce implica ea. Persoanele ce poarta acest nume sunt persoane amuzante si glumete, care stiu sa isi faca prietenii sa rada pana la lacrimi, dar care pot fi loiale si de incredere atunci cand cei dragi sunt la ananghie. Ca orice persoane, femeile care poarta acest nume prezinta si trasaturi negative. Acest nume inspira egoism, egocentrism si impulsivitate. Persoanele care poarta numele Ana pot sa devina foarte posesive, mai ales cu persoanele dragi. Acest lucru poate ajunge o extrema pentru ele, devenind obsesiv preocupate de cum sa pastreze persoanele dragi in viata lor. O alta trasatura de caracter puternica este independenta. Doamnele care poarta acest nume isi doresc cu ardoare sa devina femei independente din punct de vedere financiar, pentru a gestiona banii asa cum doresc ele. Iubesc libertatea, iar persoanele care le ingradesc nu sunt bine-venite in viata lor. Sunt persoane creative si inteligente, care adora sa isi puna mintea la contributie pentru a realiza cele mai frumoase lucruri.

Asadar, numele Ana este unul dintre cele mai puternice nume din istorie care, desi fiind unul foarte scurt, are o puternica semnificatie atat istorica, cat si biblica. Persoanele care poarta numele Ana vor fi inzestrate cu multa credinta, bunastare si noroc, asemenea personajelor biblice, dar si misterioaselor zeite din mitologie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*