Iata ordinea celor mai scumpe substanțe de pe Terra.

Atunci când vorbim de substanțe scumpe, primul lucru care ne vine în minte este aurul. Într-adevăr, aurul este un metal scump, dar prețul său este incomparabil mai mic decât multe alte substanțe existente pe Terra. 

-Antimateria 

 Antimateria costă 100 de trilioane de dolari pentru un gram, iar pe viitor ar putea alimenta navele spațiale care ar explora spațiul cosmic. 

-Californiul 252 

Un gram costă 27 de milioane de dolari. Californiul este un metal radioactiv, un produs chimic sintetic, care poate fi folosit ca sursă de neutroni pentru reactoare nucleare. 

-Pâinițe 

Ajunge și la 300 de mii de dolari pentru un gram, fiind considerat drept cel mai rar mineral. Este utilizat la terapiile cu cristale sau doar ca mineral ornamental. 

-Diamantul 

Ajunge și la 65 de mii de dolari pentru un gram, fiind utilizat în industria bijuteriilor. 

-Tritiul 

Costă 30 de mii de dolari pentru un gram și este folosit în sursele de lumină, precum în cazul inscripțiilor EXIT. Doar în SUA sunt 2 milioane de astfel de inscripții. 

-Taaffeite 

Poate ajunge să coste și 20 de mii de dolari pentru un gram. Taaffeite este un mineral mov considerat de un milion de ori mai rar decât diamantul. Totuși, este foarte dur, astfel încât poate fi prelucrat greu pentru bijuterii. 

-Plutoniul 

Substanță deosebit de radioactivă, folosită în special drept combustibil pentru reactoarele nucleare sau la fabricarea armelor nucleare. 

-LSD 

3000 de dolari poate să ajungă să coste un gram din acest drog halucinogen. 

-Cocaina crack 

E un tip de cocaină mai puternic, care costă peste 600 de dolari pentru un gram. 

-Metamfetamina 

Numit și”cristal”, acest drog chimic poate ajunge să coste și 120 de dolari pentru un gram. Este extrem de periculos, provocând stări de euforie. 

-Heroina 

Este o substanță extrem de periculoasă pentru sănătate și unul dintre cele mai căutate droguri de către dependenți, ajungând ca un gram să coste peste 100 de dolari. 

-Creme de la Mer 

Această cremă costă peste 70 de dolari per gram. Deși nu este demonstra științific, se vorbește că ar întineri încă de la prima utilizare. 

-Cornul de rinocer 

Costă ce puțin 55 de dolari per gram și este folosit mai mult în medicina netradițională. 

-Platina 

Costă de la 48 de dolar per gram. Fiind extrem de rezistentă la coroziune, se folosește la confecționarea bijuteriilor, în echipamente de laborator, în medicina dentară, pentru realizarea unor contacte electrice și mai ales în catalizatoarele autovehiculelor. 

-Rodiul 

Acest metal, extrem de rar, costă minimum 45 de dolari per gram. Datorită durității sale, este utilizat în catalizatoarele autovehiculelor, pentru a reduce emisiile de carbon. 

-Aurul 

Prețul în prezent este de aproximativ 40 de dolari pentru un gram, dar e în continuă creștere. 

-Caviarul de beluga iranian 

Costă minimum 35 de dolari un gram. Este considerat drept unul dintre cele mai gustoase aperitive, consumat pe biscuiți sărați. 

-Șofranul 

Costă peste 11 dolari per gram sau 5.040 de dolari per kilogram. Șofranul este o plantă mediteraneană, din care se poate extrage condimentul șofran, considerat cel mai scump condiment din lume, uleiuri aromatice, precum și numeroase alte substanțe cu utilizări în medicină și alimentație. 

-Trufele 

Poate să coste pană la 2000 de dolari pentru un kilogram. Este un tip de ciuperci ce se folosesc la prepararea diferitor rețete de paste, carne sau orez.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*