Flagelul modern al poluarii provenit din reziduurile industriale si emisiile de gaze

Toate substantele ajung in atmosfera si au efecte negative asupra sanatatii oamenilor, precum diferite forme de cancer, afectiuni neurologice, probleme respiratorii si distrugeri ale sistemului imunitar.

Iata doar cateva dintre ele:

Cadmiul, folosit in fabricile ce produc baterii si in industria plasticurilor. Odata ajuns in atmosfera, este inhalat de oameni. Se va depozita la nivelul rinichilor, afectandu-i. Se elimina intr-o perioada lunga de timp, iar semnele intoxicatiei cu cadmiu sunt: durerile de cap, febra, stari de voma si boli ale rinichilor.

Plumbul, folosit in trecut ca aditiv in benzina, se mai foloseste în industria vopselurilor si la fabricarea bateriilor. Efectele principale ale intoxicatiei cu plumb se produc asupra sistemului nervos. Se poate depune ca si cadmiul, la nivelul rinichilor.

Mercurul, utilizat in fabricarea neoanelor colorate sau alte industrii, mercurul este extrem de toxic. Poate produce paralizii, afecta sistemul nervos sau vederea si auzul. In trecut era folosit ca tratament pentru sifilis.

Benzenul, este una dintre substantele cu efect cancerigen, continute de fumul de tigara. Este folosit pe scara larga in industria alimentara, drept conservant. Efectele sale sunt durerile de cap, greturi, boli ale inimii sau cancer.

Deasupra oraselor mari, pluteste ”smogul”, o combinatie de fum si ceata si o forma particulara de poluare a aerului. Denumirea provine din englezescul ”smoke”, fum si ”fog”, ceata. Acest fenomen smogul, bantuie orase precum: Londra (Anglia), Beijing (China), Ahwaz(Iran), Ulan Bator (Mongolia), Lahore (Pakistan), New Delhi (India), Riad (Arabia Saudita), Cairo (Egipt), Dhaka (Bangladesh), Moscova (Rusia) si Ciudad de Mexico (Mexic), de care poate putin stiu.

Aerul e al tuturor si este obligatia noastra sa ne asiguram ca acesta va ramane respirabil si pentru generatiile viitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*