Factorul Genetic al Oamenilor cu Grupa Sanguina OI

Oamenii cu aceasta grupa sanguina au jucat un rol important in toate societatile, din cele mai vechi timpuri pana astazi. Grupa O sau I este a stramosilor nostri, care erau pradatori abili si agresivi.

Japonezii asociaza aceasta grupa de sange cu un anumit tip de personalitate. Oamenii cu grupa OI sunt cel mai adesea descrisi ca organizati, responsabili, practici, de incredere si scrupulosi. Se crede ca sunt buni logicieni si ca se pot orienta mai bine decat cei din jur. In schimb, obiceiurile nesanatoase ai nivelul ridicat de stres, dieta gresita, lipsa de exercitiu ii fac mai vulnerabili in fata unor afectiuni, precum rezistenta la insulina, obezitate sau hipotiroidie. Oamenii cu aceasta grupa sanguina sunt mai predispusi la anumite boli si pot deveni agitati, hiperactivi si impulsivi.


In cazul in care aveti aceasta grupa sanguina, sfaturile urmatoare va vor fi extrem de utile:

– Consumati toate mesele, inclusiv gustarile, asezati, pe scaun. Mestecati incet si fiti relaxati.

– Evitati cofeina si alcoolul. Cofeina poate dauna in mod particular deoarece cauzeaza o crestere brusca a nivelului de adrenalina.

– Pentru a va relaxa intregul corp, exercitiul fizic este esential. Persoanele cu aceasta grupa sanguina trebuie sa fie mai active din punct de vedere fizic decat celelalte, pentru a fi sanatosi si echilibrati din punct de vedere fizic si emoțional.

-Daca va luptati cu kilogramele in plus, trebuie sa faceti sport. Pentru cele mai bune rezultate, se recomanda sedinte de aerobic de 30-45 minute, de cel putin 4 ori pe saptamana.

– Pentru a elimina riscul unor reactii impulsive, stabiliti-va scopuri precise, fie ele anuale, lunare, saptamanale sau zilnice si pregatiti totul din timp.

– Daca va simtiti epuizat, deprimat sau plictisit, exista o mai mare posibilitate sa dezvoltati un comportament destructiv. Cand sunteti in situatii stresante, evitati sa luati decizii importante sau sa cheltuiti bani.


Alte lucruri de stiut despre Grupa Sanguina OI:

– Grupa OI semnifica ,,vechimea”. Primii oameni erau vanatori iscusiti, deci carnea (proteinele) reprezentatau principala sursa de energie. Acesta a fost momentul in care atributele digestive ale grupei OI s-au definitivat. Omul cu grupa OI hranit cu proteine are un sistem imunitar puternic, este viguros si rezistent. Intre sange si alimentele consumate se produce o reactie chimica care face parte din mostenirea genetica, din acest motiv sistemul digestiv si imunitar este influentat si acum, de alimentele pe care le consumau stramosii cu aceeasi grupa sanguina. Dupa ce vanatul s-a imputinat oamenii au plecat in cautarea hranei in alte zone ale globului. De aceea grupa OI este predominanta si este ,,donator universal”.

– studiile au gasit ca persoanele cu grupa OI au un risc scazut de boli cardiace, dar un risc mai inalt de a dezvolta ulcere stomacale.

– cei cu grupa OI au o reactie la stres de tipul ,,lupta sau fugi” care rezulta in supraproductia de adrenalina. Celor cu gupa OI le ia mai mult sa se recupereze dupa stres, deoarece este mai dificil pentru ei sa evacueze adrenalina din corpurile lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*