Ce ne transmit aromele degajate de organismul uman

Aroma sau mirosul corpului este individual si unic pentru fiecare om. Dar aceasta ,,carte de vizita” serveste nu numai transmiterii unui semnal non-verbal lumii exterioare. Modificarea aromelor este un criteriu de diagnostic informativ pentru determinarea anumitor boli.

Ce arome ne transmite organismul uman? Iata care sunt:

– Aroma de mere stricate sau acetona, se ,,datoreaza” afectiunii diabetului;

– Aroma de peste, indica afectiuni digestive, adica organismul nu digera complet alimentele ingurgitate.

– Aroma de urina cu iz de sirop de artar, vine de la leucinoza, o boala ereditara ce duce la tulburari de metabolizare a acizilor din organism, care se manifesta prin miscari anormale ale corpului si globilor oculari, alterarea constientei, ajungandu-se pana la coma sau retard mental.

– Aroma de amoniac, care este caracteristic celor care au ciroza.

– Respiratia miroase a urina, fapt care se datoreaza nivelului crescut al ureei in sange (uremie).

– Aroma de sange stricat sau de ridichi de pamant, ne indica insuficienta hepatica.

– Aroma de usturoi, se simte atunci cand organismul este intoxicat cu fosfor.

– Aroma intepatoare de mere verzi, este intalnita deseori la alcoolici.

– Respiratie cu aroma de materii fecale, atunci cand de vina ar putea fi ocluzia intestinala, supuratiile pulmonare sau parazitii intestinali, la copilasi.

– Aroma de fructe exotice si lac de unghii, atunci cand s-a renuntat de curand la paine si carbohidrati.

– Respiratie cu aroma de migdale amare, ne atentioneaza ca a scazut nivelul glucozei din sange (acidoza metabolica profunda), care duce la instalarea comei rapide, sau in cazul intoxicarii cu cianura de potasiu.