Cateva deprinderi fara judecata care te vor aduce in pragul saraciei

– Faptul de a-i analiza pe toti ,,prin bani”

Doar oamenii care s-au auto-programat la saracie, considera ca fericit poti sa fi doar daca ai un salariu cu multe zerouri. Ei mai considera ca nu te poti bucura de viata daca nu ai haine scumpe, o vila si o masina de lux. La intrebarea ,,Ce ai nevoie pentru a fi fericit?”, doar oamenii saraci incep sa enumere bunuri materiale. Oamenii cu venituri mari enumera dragostea adevarata si prietenia. Iar bogatia lor nu se afla in contul din banca. Potrivit lor, bogati sunt cei care atrag banii, care creeaza idei pentru business din nimic. Un om cu adevarat de succes nu depinde de cat de mare este sacul sau cu aur.

– Faptul de a face o munca care nu-ti place

Daca nu eu, atunci cine? Se stie ca oamenii care de obicei fac lucruri care nu le plac, potential sunt pregatiti pentru insuccese si saracie. Cauza acesteia este sentimentul care apare din cauza faptului ca trebuie sa faca lucruri care nu ii plac. Prin urmare, fa doar ceea ce iti place, pentru a primi o placere dubla.

– Faptul de a cere compatimire

Primele semne ale saraciei apar atunci cand incepi sa te plangi prea des de soarta nefericita pe care o ai si ceri compatimirea celor din jur. Nu ai silueta potrivita, nu ai salariul dorit, nu ai studiile pe care ti le-ai dorit, nu ai casa pe care o visezi, nu e vremea dorita, nu e nimic, deci totul, absolut totul din jurul tau iti pare a fi un motiv bun pentru a cere mila si compatimire pentru viata pe care o ai si cat de nenorocit esti.

Mai mult decat atat, oamenii care obisnuiesc sa se planga mereu, isi pierd atentia celor din jur. Poate sa-ti fie mila de cineva la nesfarsit, dar si acel cineva trebuie sa faca ceva pentru a-si schimba viata. Autocompatimirea, este cea mai buna solutie pentru a obtine un serviciu slab platit si o viata gri.

– Faptul de a face economii din orice

Daca primul lucru pe care il faci atunci cand mergi intr-un magazin este sa cauti sectorul cu reduceri, daca crezi ca colegii tai au un salariu mai mare, lucrand mai putin si daca niciodata nimanui nu ii imprumuti bani, nu lasi chelnerului bacsis, mai mult decat atat, nu vrei sa ai un copil din cauza salariului pe care il ai, cel mai probabil, obiceiurile care te duc la saracire sunt deja in sangele tau.

– Faptul de a sta departe de rude/familie

Cei mai buni ghinionisti sunt cei care se indeparteaza de familie. De ce trebuie sa-mi sun soacra? Are nevoie, sa ma sune…, Tata, iti amintesti cand m-ai certat de fata cu toti vecinii? Atunci aveam doar patru ani, dar eu nu am uitat … Sa-ti spun un secret: toti oamenii bogati au o trasatura comuna, aceea ca familia este cea mai mare bogatie a lor. Deoarece doar aici poti gasi sustinere, liniste si intelegere atunci cand in viata de zi cu zi e o adevarata criza. Gandeste-te la asta …

– Faptul de a intra in panica atunci cand se termina banii

Cand doar la gandul ca ai putea sa fii demis, pulsul tau creste, acesta poate fi un semn ca deja incepi sa te pregatesti de saracie. Oamenii bogati nu pun accentul pe bani, fiindca azi au bani, maine nu. Si asa de fiecare data.

– Faptul de a cheltui mai mult decat castigi

Ai doua locuri de munca dar banii oricum nu-ti ajung? Ar fi timpul sa schimbi ceva! Daca o persoana nu vede diferenta dintre un credit si altul, atunci cu siguranta, bogat nu va fi niciodata.