Bicarbonatul de sodiu alimentar (NaHCO3) – Beneficii

Se stie ca bicarbonatul de sodiu se poate folosi la mai multe, in afara de prajiturile de casa si alte aluaturi dospite. Bicarbonatul de sodiu este un inlocuitor perfect, pentru foarte multe produse de igiena personala.

Lista de beneficii este lunga, este ieftin, fara chimicale toxice, versatil si eficient.

– Improspatatii-va gura si respiratia. Puneti o lingurita de bicarbonat in jumatate de pahar de apa, clatiti energic, scuipati, apoi clatiti cu apa.

Mirosurile sunt neutralizate, nu doar acoperite.

– Folositi ca antiacid. Bicarbonatul de sodiu este un antiacid sigur si eficient, pentru a usura arsurile sau durerile de stomac, si/sau indigestia acids. Urmsriti indicatiile de pe pachetul de bicarbonat pentru instructiuni.

– Curatati pieptenii si periile. Pentru un par lucios, cu mai multa stralucire, pastrati pieptenii si periile curate. Inlaturati uleiurile naturale secretate de par si resturile de produse de coafat, prin inmuierea pieptenilor si a periilor, intr-o solutie dintr-o lingurita de bicarbonat si o mica cantitate de apa de la robinet. Clatiti si lasati sa se usuce.

– Pregatiti o baie care sa inmoaie pielea uscata. Adaugati o jumatate de ceasca de bicarbonat de sodiu in apa din cada, pentru a neutraliza acizii de pe piele si pentru a ajuta la curatarea uleiurilor si a transpiratiei. Va veti simti pielea foarte fina. Sau va concentrati asupra picioarelor. Dizolvati trei linguri de bicarbonat de sodiu intr-un lighean sau o cadita cu apa calda si inmuiati-va picioarele. Apoi frecati usor.

Curatati cuptorul. Pentru acest lucrufolositi pasta rezultata dintr-o o jumatate de cana de bicarbonat de sodiu si trei linguri de apa. Pe urma scoateti totul din cuptor; intindeti si freacati usor pasta de bicarbonat pe toate suprafetele interioare (recomandat este sa folositi manusi si evitati elementele de incalzire din cuptor. Dupa care asteapta-ti cel putin 12 ore, timp in care puteti sa curatati raftul din cuptor, astfel: intindeti un prosop vechi in cada/cabina de dus; presarati o cantitate generoasa de bicarbonat de sodiu deasupra; stropiti totul cu otet; dupa ce solutia incepe sa actioneze, turnati apa firebinte deasupra, cat sa acopere totul si lasati-l asa peste noapte; a doua zi, freacati-le cu un burete si clatiti-le cu apa. Dupa ce au trecut cele 12 ore, reveniti la cuptor: stergeti cu o carpa umeda pasta de bicarbonat; stropiti cu otet toate zonele care mai contin urme albe; stergeti din nou intregul cuptor, pana cand se curata complet si la final pune-ti la loc raftul curat.

– Curatati cosul de gunoi. Indicat este sa se spele periodic cu o solutie de bicarbonat si apa calda. Aceasta elimina mirosurile, bacteriile si dezinfecteaza recipientul.

– Curatarea si dezinfectarea suprafetelor din casa. Preparati o solutie de curatare pe baza de bicarbonat amestecand o lingura de bicarbonat de sodiu cu una de suc de lamaie si cu o jumatate de ceasca de apa fierbinte. Puneti amestecul intr-un recipient cu pulverizator si agitati bine inainte de folosire. Puteti folosi acest amestec pentru a freca zilnic chiuveta, cada, wc-ul, faianta, aragazul, clantele si intrerupatoarele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*