Beneficiile spanacului

Spanacul, este o planta perena comestibila care contine o substanta numita saponina, care faciliteaza absorbtia fierului si iodului din continut, dovedind astfel o eficienta ridicata in lupta cu anemia la copii, astenici sau in cazul femeilor cu o menstruatie puternica.

Mai mult decat atat, saponina este foarte benefica pentru sistemul digestiv, stimuland si imbunatatind functionarea propice a acestuia. De asemenea, spanacul are un continut ridicat de acid folic(vitamina B9) si vitamina B12, subtante care ajuta la cresterea numarului de globule rosii in sange. Alte saruri minerale constituente sunt calciu, magneziu, zinc, fosfor, potasiu si sodiu, iar printre vitamine se mai numara vitamina A, B2, B6, C, E si K. In plus, mai contine clorofila, beta-caroten si luteina.

Iata beneficiile spanacului:

– Intareste sistemul imunitar, lupta cu anemia si astenia fizica sau nervoasa, prin continutul de fier, saponina, acid folic si vitamina B12.

Beta-carotenul si luteina din compozitie duc la imbunatatirea vederii.

– Continutul de minerale din spanac ajuta la remineralizarea organismului si regleaza tensiunea arteriala, contribuind la tonifierea miocardului si la stimularea activitatii inimii. De asemenea, scade nivelul colesterolului. Este recomandat astfel pentru cei cu afectiuni cardiace si hipertensiune arteriala.

– Este o sursa importanta de vitamina K, compus care ajuta la absortia calciului in oase, iar in combinatie cu minerale precum zincul si fosforul poate preveni osteoporoza, intarind oasele.

– Datorita continutului de saponina, consumul frevcent de spanac ajuta la regenerarea si curatirea sistemului digestiv, avand efect laxativ. Plus ca, stimuleaza secretiile gastrice si biliare.

– S-a dovedit ca un consum frecvent de spanac scade riscul de cancer de san si de colon, precum si riscul de diabet datorita continutului de magneziu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*