Beneficiile bicarbonatului de sodiu adaugat in ceasca de cafea

Iata cateva beneficii pe care bicarbonatul adaugat in ceasca de cafea sau in cafeaua macinata inainte de preparare:

Preintampina arsurile la stomac

S-ar putea sa stii deja cum e sa ai arsuri la stomac daca esti un consumator inrait de cafea. Aceasta afectiune este des intalnita la persoanele care nu traiesc fericite fara doza lor zilnica de cofeina. Un praf de bicarbonat ar putea reduce nivelul de acititate si prin urmare, aparitia arsurilor. Utilizarea acestui ingredient pentru rezolvarea problemelor de acest gen a devenit atat de cunoscuta, incat unii oameni il adauga si in paharul cu apa, folosindu-l pe post de remediu natural impotriva arsurilor.

Scade durerile de stomac

Pentru cei sensibili, consumul de cafea poate atrage dupa sine si dureri nedorite de stomac. Problemele digestive si durerile pot fi diminuate cu ajutorul bicarbonatului care face bautura mai usor de digerat. Poti evita neplacerile si daca ai mai mare grija la cantitatea de cofeina pe care o introduci zilnic in organism. Evita pe cat posibil si bauturile acidulate care contin aceasta substanta.

Diminueaza refluxul gastro-esofagian

Daca te confrunti cu aparitia frecventa a refluxului gastro-esofagian, bicarbonatul poate fi portita ta de scapare din aceasta situatie neplacuta. Vei putea consuma cafea fara nicio grija pentru ca aceasta nu iti va mai provoca aciditate in stomac si vei preveni si boli periculoase precum gastrita sau ulcerul. In cazul in care nici aceasta solutie nu functioneaza, ar fi mai bine sa iti tii in frau pofta pentru bauturile care contin cofeina. Sanatatea ta este mai importanta decat orice placere, asa ca ai grija ce mananci, ce bei si asculta intotdeauna sfatul medicilor. Specialistii le recomanda celor cu probleme la stomac sa caute in magazine cafea care are continut scazut de acid sau sa nu bea deloc daca au observat ca aceasta le face rau indiferent de calitatea pe care o are. Este indicat sa ai mare grija si la recipientele in care prepari bauturile pe baza de cofeina, trebuie ca ele sa fie curatate si igienizate inainte de fiecare utilizate. Tu ai incercat pana acum sa pui bicarbonat de sodiu in cafea? Daca da, nu folosi acest truc in fiecare zi pentru ca este doar o solutie de urgenta, la care trebuie sa apelezi atunci cand nu ai alta alternativa si vrei sa iti satisfaci pofta de a gusta din delicioasa bautura energizanta.