8 activitati care ne pot scapa de mai multe calorii

Studiile specialistilor ne recomanda cam ce ar trebui sa facem, sa scapam de caloriile in plus:

– Sa dormim mai mult

Daca dormim mai putin de cinci ore pe noapte pe o perioada de timp mai lunga, metabolismul nostru incetineste arderile. Corespunzator, ar trebui sa dormim intre sapte si noua ore pe noapte.

– Sa ne uitam mai putin la televizor

Este firesc sa ne urmarim emisiunile, filmele preferate, dar atat. Oamenii care au injumatatit timpul petrecut in fata televizorului au ars cu 119 calorii mai mult pe zi.

– Sa facem activitati casnice

Activitatile casnice precum: aspiratul, spalatul vaselor sau stersul prafului sunt activitati care te ajuta sa

arzi calorii si iti ofera un sentiment de satisfactie.

– Sa ne miscam mai repede

In functie de greutate suntem mai rapizi sau mai lenti. Concret cei slabi mai iuti si cei mai corpolenti mai lenti. Totul este simplu si usor de infaptuit si anume: misca-ti corpul mai repede si vei arde mai multe calorii.


– Sa radem mai mult

Noi oamenii daca am rade cam un sfert de ora pe zi, am putea arde cu 50 de calorii in plus. Stai langa oameni veseli, citeste si spune mai departe bancuri, suna un prieten comic, nu este greu sa simtim buna dispozitie.

– Sa facem pauze de cinci minute

Petrecem multe ore la birou tintuiti in scaun si foarte concentrati la taskuri…timpul trece fulgerator…si nu este bine fara pauza. Dupa o ora de munca stand pe scaun la birou, trebuie sa ne ridicam si sa ne plimbam timp de cinci minute. Miscarea efectuata regulat ne ajuta sa devenim mai atenti si mai productivi.

– Sa bem apa rece

Biologic vorbind temperatura normala a corpului uman are in jur de 37 de grade Celsius. Daca servim un pahar cu apa rece, corpul nostru trebuie sa aduca lichidul la aceeasi temperatura ca a lui. Ca sa efectueze asta, el arde cate 30 de calorii la fiecare litru de apa. Asadar, daca bem doi litri de apa (cum ar trebui, in functie de corpul fiecaruia), vom arde cu 60 de calorii in plus, in fiecare zi.

– Sa mestecam bine mancarea

Cand mancam este ideal si sanatos sa mestecam fiecare inghititura de cel putin 35 de ori nu doar ca vom avea o digestie mai buna, dar vom si arde cateva calorii in consecinta.