12 Cugetari pentru o viata mai buna (XVI)

Jurnal 365 online.ro, a strans pentru voi un buchet de 365 cugetari, pe care vi le va oferi cu drag, zi de zi:

1) ,,Nu-ti inima cu ura si trupul cu griji. Taieste simplu, asteapta-te la putin, daruieste mult. Umple-ti viata cu dragoste. Raspandeste lumina. Uita de tine, gandeste-te la ceilalti. Fa totul asa cum ai vrea sa ti se faca.” (Norman Vincent Peale 1898-1993)

2) ,,E atat de greu pentru noi, oamenii, sa acceptam targul oferit: traim, dar trebuie sa murim. Ce punem in fiecare clipa e tot ce avem.” (Gilda Radner 1946-1989)

3) ,,Talentul e dat de Dumnezeu – fi umil. Faima e data de om – fi recunoscator. Orgoliul e dat de tine – ai grija!” (John Wooden 1910-2010)

4) ,,Amanarea nu e un hot de timp, ci un asasin al talentului.” (Pam Brown 1928-2014)

5) ,,Obanije mba ara re je.

Cel ce dauneaza caracterului unui om isi dauneaza siesi.” (Proverb Nigerian)

6) ,,Cand accepti ca nu esti vesnic detii cheia vietii.” (Stephen Levine)

7) ,,Gandeste-te intotdeauna la acele adevaruri care iti dau incredere, bucurie, dragoste, recunostinta, speranta si abate-ti gandurile de la cele care iti inspira spaima, tristete si depresie.” (Bertrand Wilbertforce)

8) ,,Mananca putin si vorbeste putin. Asta nu poate face rau nimanui.” (Proverb Indian)

9) ,,Omul traieste din nou prin copiii lui, prin copacii plantati si prin vorbele rostite.” (Proverb African)

10) ,,Nu neglija raul, spunand ,,Nu mi se va intampla mie”. Cu picatura se umple orice vas, la fel cum nesabuitul, strange putin cate putin, se umple de rau. Nu neglija meritul, spunand ,,Nu mi se va intampla mie”. Cu picatura se umple orice vas, la fel cum inteleptul, strangand putin cate putin, se umple de bine.” (Dhammapada)

11) ,,Maruntisuri? Clipe trecatoare? Nimic de neglijat.” (Jon Kabat-Zinn)

12) ,,Am terminat-o cu lucrurile si planurile marete, cu institutiile si cu marile succese. Ma ocup de fortele umane marunte, invizibile, care lucreaza in fiecare individ, aratandu-se prin crapaturile lumii, ca atatea alte radacini …” (William James 1842-1910).