12 Cugetari pentru o viata mai buna (VIII)

Jurnal 365 online.ro, a strans pentru voi un buchet de 365 cugetari, pe care vi le va oferi cu drag, zi de zi:

1) ,,Nu ii critica pe altii. Ofera mai multa iubire.” (Julian Huxley)

2) ,,Invata facand. Fie ca asta inseamna sa inveti dansul dansand sau viata traind, principiile sunt aceleasi”. (Martha Graham 1894-1991)

3) ,,Noi vedem lucrurile asa: suntem toti intr-o barca si calatorim prin timp. Daca unul face focul in partea lui de barca iar altul incepe sa toarne apa in barca, o sa avem cu totii de suferit. Si este responsabilitatea fiecarui pasager sa se asigure ca barca nu e distrusa. Planeta asta calatoreste prin timp ca o barca”. (Ailton Krenak – reprezentant al indigenilor din bazinul Amazonului)

4) ,,Lucrurile nu merg niciodata asa de bine incat sa n-avem nicio teama si niciodata asa de rau incat sa n-avem nicio speranta”. (Proverb Turcesc)

5) ,,Daca-ti doresti foarte mult un lucru, poti sa-l obtii. E nevoie de rabdare si munca grea, de lupta si de timp, dar poate fi obtinut. Aceasta convingere e principala cerinta a unei activitati, fie ea artistica sau de alt fel”. (Margo Jones 1911-1955)

6) ,,Succesul in viata e triumful asupra confuziei”. (Anonim)

7) ,,Adevaratul premiu este intelepciunea. Adevarata comoara este linistea”. (Stuart &Linda Macfarlane)

8) ,,N-am intalnit niciodata un om atat de ignorant incat sa nu pot invata nimic de la el”. (Galileo 1564-1642)

9) ,,Nu exista dar mai mare decat cel al impartasirii intelepciunii si iubirii”. (Marybeth Bond)

10) ,,Durerea este spargerea cochiliei care iti impresoara intelegerea. Asa cum samburele unui fruct trebuie spart pentru ca soarele sa-i vada samanta, trebuie sa cunosti durerea. Tine-ti inima atenta la miracolele vietii, iar durerea va fi mai putin remarcabila decat bucuria. Numai asa iti accepti anotimpurile inimii”. (Kahlil Gibran 1883-1931)

11) ,,Am observat de mai multe ori ca tocmai atunci cand crezi ca viata e calma si foarte sigura pe ea, facandu-te sa-i dai frau liber, se gaseste o cale pentru ca viata sa raspunda nevoilor tale”. (Olga Ilyin)

12) ,,Putin inseamna mai mult”. (Robert Browning 1812-1889)

-VA URMA-