Secretele lui Casanova! Cine a fost amantul desfrânat din istorie

Gaicomo Casanova a fost considerat, cel mai mare amant din istorie. Numele lui este sinonim cu seducția, la cote absolute. În realitate însă, venețianul Giacomo Casanova a avut o viață grea, presărată cu o sumedenie de experiențe sexuale și drame existențiale. A iubit cu patimă suverane, prințese și călugărițe, însă a trăit într-o permanentă solitudine. 

Giacomo Casanova a venit pe lume în Veneția anului 1725, în familia a doi artiști venețieni: o actriță și un dansator. Prezența interminabilă pe scenă a părinților, îi determină să-l lase pe micul Casanova, în grija bunicii. Bătrâna îl face să descopere înțelesurile ascunse ale religiei, așa că la pubertate Giacomo Casanova se pregătește să devină preot. Participă la numeroase ceremonii în acest sens, dar într-o noapte realizează că nu acesta este țelul său și abandonează acest vis. Se aventurează într-o lungă călătorie prin vestul Europei vizitând orașe și capitale importante precum Milano, Berlin, Viena, Geneva, Praga, Bruxelles, Amsterdam, Paris, Madrid, Sankt-Petersburg, Varșovia, Riga sau Londra. Acesta este momentul în care Casanova începe să-și construiască celebra carieră de cuceritor, datorită căreia a intrat în istorie. 

În lungul său periplu ia contact cu înalta societate a secolului XVIII, se face remarcat și seduce soții, amante, fiice și curtezane de la curțile regilor. Totul presărat, cu cele mai perverse moduri de descătușare a poftelor trupești. La ivirea zorilor, viața lui Casanova se schimbă radical. El era fie bancher, curtezan sau spion, fie savant sau jurnalist. Nu uită însă niciodată să-și pună în evidență manierele deosebit de rafinate care, împreună cu aspectul fizic impecabil, reușeau să-l transforme într-un bărbat ideal, pe care orice femeie și l-ar dori măcar o noapte în pat. Afișând în permanență o atitudine cameleonică, el mima atitudini nebănuite cu care reușea să cucerească nu doar inimile doamnelor aristocrate, ci și a celor mai importanți nobili ai secolului XVIII, care-l creditau prin sume fabuloase de bani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*