Daca a fost cineva Mr. Jazz, acela a fost Louis Armstrong. El a fost personificarea jazzului si va fi pentru totdeauna

If anybody was Mr. Jazz it Louis Armstrong. He was the epitome of jazz and always will be” (,,Daca a fost cineva Mr. Jazz, acela a fost Louis Armstrong. El a fost personificarea jazzului si va fi pentru totdeauna.” Duke Ellington.

Louis Armstrong – ,,Cand Sfintii Intra”

”Jazz and I grew up side by side when we were poor…”(”Eu si jazzul am crescut unul langa altul cand eram saraci…”) Louis Armstrong.

Louis Armstrong (nascut pe 4 august 1901, în New Orleans si decedat pe 6 iulie 1971) este considerat cel mai mare muzician si animator de jazz la trompeta din lume. Vocea sa ragusita si unica bucura inimile milioanelor de iubitori de jazz.

Armstrong s a nascut in New Orleans, oficial pe 4 august 1901. Bunica sa Josephina, l-a invatat valoarea muncii sincere, disciplina si importanta iubirii. In copilarie fiind un baietel sarac, el tot timpul cersea pe strazile din New Orleans, acolo unde si trage cu un pistol cu gloante oarbe, fapta care il duce la acoala de corectie pentru copii negri din Colored Waifs Home, unde, datorita calitatilor sale vocationale, va primi o trompeta si impresionante lectii de muzica. Anii 1950 reprezinta apogeul activitatii sale muzicale, iar locurile din lume unde el concerta erau foarte aglomerate si se desfasurau cu casa inchisa. Viata lui muzicala este ascendenta, este tumultoasa si canta alaturi de mari instrumentisti si mari voci ale jazzului.

Alti mari cantareti de jazz si blues: John Lee Hooker, Stan Getz, Django Reinhardt, Ray Charles, Charlie Parker, Duke Ellington, Chuck Berry, Count Basie, Ella Fitzgerald, B.B. King, Miles Davis, Benny Goodman, Bessie Smith, Glenn Miller, Thelonious Monk, Nina Simone, John Coltrane, Chick Corea si Muddy Waters.