Care sunt cele 5 familii mult mai puternice decat masonii sau illuminati, care s-ar putea afla la conducerea lumii

De-a lungul timpului au avut loc nenumarate discutii despre grupari secrete, precum masonii sau illuminati, dar exista anumite familii care detin un control uimitor asupra unor factori care influenteaza intreaga omenire, de la produsele farmaceutice, bancile centrale si grupurile militare.

TopBuzz prezinta o lista cu familiile care detin o putere uimitoare asupra lumii.

Una dintre cele mai cunoscute familii influente este Rothschild care domina bancile centrale si influenteaza guvernamantul la nivel mondial. Mayer Amschel Rothschild era un colectionar al monedelor si antichitatilor rare din Frankfurt, Germania. In anul 1760 a primit un patronaj bogat care i-a permis sa intre in domeniul bancar in anul 1790. Desi istoria familiei este invaluita in mister, sunt zvonuri care sustin ca acestia au controlat intr-o anumita masura rezervele federale ale Statelor Unite ale Americii.

Rockefeller, fiu al unui escroc, John Davidson Rockefeller a inceput sa-si construiasca imperiul din Statele Unite ale Americii dupa ce a cumparat mai multe parti ale celei mai mari rafinarii din Cleveland in anul 1885. Aceasta a reprezentat fundatia companiei Standard Oil din Ohio. Din anul 1870, Rockefeller a cumparat rafinariile rivalilor sai si a inceput sa detina monopol asupra industriei. A acaparat circa 90% dintre rafinariile si conductele din America.

In anul 1893, panica s-a asternut in Statele Unite ale Americii din cauza fricii de exportare catre tarile straine a aurului, dar John Pierpont Morgan a profitat de oportunitate petru a ,,salva” economia si pentru a restabili increderea in dolar. Morgan a urmat traseul tatalui sau in industria bancara si a construit J.P Morgan & Company in anul 1895. Practicile in afaceri lipsite de etica, monopolizarea si eliminarea competitiei au dus la crearea unui fenomen numit ,,morganizare”.

Pierre Samuel Sier du Pont de Nemours a fost un economist francez ale carui politici l-au condus la inchisoare in timpul Revolutei Franceze, dar au ajutat si la negocierea partii franceze in timpul achizitiei Louisianei. Dupa ce a devenit principalul furnizor de praf de pusca al armatei americane, la inceputul anilor 1800, acesta a inceput sa fabrice dinamita in proportii uriase, sub sigla DuPont.

In timpul Primului Razboi Mondial, DuPont a furnizat aproape 40% din toate munitiile folosite de fortele aliate. Fiind una dintre cele mai mari familii dinastice, cu circa 3.500 de membri, clanul du Pont „detine cea mai veche avere de miliarde de dolari”, potrivit Forbes.

Documentele declasificate in anul 2003 au dezvaluit membrii societatilor Yale Skull si Bone. Documentele din Arhivele Nationale din Statele Unite ale Americii dezvaluie ca dupa ce America a intrat in razboi si pe cand existau informatii semnificative despre planurile naziste, Prescott Bush, bunicul fostului presedinte George W. Bush, a lucrat si a profitat de companiile apropiate si implicate in afacerile care au dus la ascensiunea lui Hitler.