...

Cele mai bogate tari din lume 2021

Photo of author

By Serban

Multi oameni care jura ca au descoperit secretul fericirii generale sustin ca nu are nimic de-a face cu banii. Exista o sansa incredibil de mare sa fi auzit fraza „Banii nu pot cumpara fericirea”, la un moment dat in viata ta.

Este unul dintre cele mai frecvente clisee care au existat vreodata si, desi exista un adevar in spatele acestei declaratii generale, exista, de asemenea, o multime de dovezi care arata ca banii te pot duce sa te simti mai fericit in general.

Motivul din spatele acestui contraargument este ca o multime de sentimente si situatii negative apar dintr-o pozitie fiscala mai putin ideala. Cand scorul dumneavoastra de credit este scazut din cauza soldurilor neplatite ale cardului de credit, lucruri precum inchirierea unei masini, achizitionarea unei case sau inchirierea unui apartament sunt dificile sau imposibile. Afacerile dumneavoastra monetare pot avea un impact grav asupra capacitatii de a va furniza la un nivel luxos sau de a cumpăra necesitatile goale de care trebuie sa treaca fiintele umane.

Totul in lume costa bani si intr-adevar nu exista o exceptie de la o afirmatie atat de indrazneata. Oamenii raspund repede cu notiunea ca nu puteti cumpara experiente sau amintiri, dar adevarul este ca trebuie sa aveti o sursa de finante pentru a merge oriunde si a experimenta noi culturi, locuri sau orice alta legatura cu calatoriile, incercati orice.

Puteti crea amintiri facand lucruri care nu necesita bani. Cu toate acestea, optiunile sunt dureroase si puteti face aceeasi amintire doar pentru a va petrece timpul in curtea din spate, inainte ca aceasta sa devina plictisitoare si sa nu merite stocata in memoria pe termen lung. Desi nu este neaparat adevarat ca oamenii mai bogati sunt mai fericiti, sunt mult mai capabili sa plateasca pentru orice au nevoie si sa previna orice stres, anxietate sau simptome depresive rezultate din incapacitatea de a-ti permite ceva de care ai nevoie.

Privind PIB-ul pe cap de locuitor sau produsul intern brut pe cap de locuitor al fiecarei tari de pe glob, este posibil sa se clasifice tarile pe baza bogatiei si apoi sa le compare intre ele. De acolo, puteti determina care state sunt cele mai bogate si apoi puteti lista tarile in ordine descrescatoare, de la cele mai bogate la cele mai sarace. Iata lista definitiva a primelor 55 de tari cele mai bogate din lume, incepand cu cea mai bogata tara.

Luxemburg (PIB pe cap de locuitor: 119.719 dolari); Norvegia (PIB pe cap de locuitor: 86.362 dolari); Elveția (PIB pe cap de locuitor: 83.832 dolari); Irlanda (PIB pe cap de locuitor: 81.477 dolari); Islanda (PIB pe cap de locuitor: 78.181 dolari); Qatar (PIB pe cap de locuitor: 65.062 dolari); Statele Unite ale Americii (PIB pe cap de locuitor: 64.906 dolari); Danemarca (PIB pe cap de locuitor: 63.434 dolari); Singapore (PIB pe cap de locuitor: 62.690 dolari); Australia (PIB pe cap de locuitor: 58.824 dolari).

Zona in care se afla tara respectiva este un avantaj major in bogatia generala a unei tari. De exemplu, tarile in curs de dezvoltare nu se claseaza foarte bine atunci cand PIB-ul este variabil luat in considerare. Daca accesul la anumite articole si necesitati este restrictionat, oamenii lucreaza deja cu un dezavantaj substantial. Zonele care nu sunt afectate de razboi sau sunt deja impovarate cu o economie mai putin ideala nu sunt pregatite sa functioneze bine in concurenta produselor interne brute intre tari.

Acesta este motivul pentru care, atunci cand va uitati la lista celor mai bogate tari din lume, veti gasi ca zonele in care comertul sau productia masiva este sursa primara de venit se situeaza mai sus pe lista. Tarile mai sarace sunt mai putin implicate in comertul global si sunt mai independente in sensul ca implicarea lor directa in afacerile internationale este mai mica decat natiunile mai bogate. Acest lucru se datoreaza faptului ca banii si puterea sunt atat de natural intretesute, contribuind la bogatia generala si PIB-ul unei tari.

Cinci tari sunt considerate cele mai bogate tari la nivel global si nume:

Luxemburg

Tara europeana Luxemburg a fost clasificata si definita ca fiind cea mai bogata tara din lume. Constatarile se bazeaza pe valorile produsului intern brut ale tarilor. PIB-ul se calculeaza impartind PIB-ul total al tarii la dimensiunea populatiei si, de acolo, veti ajunge la valoarea PIB pe cap de locuitor dintr-o tara.

Valoarea PIB pe cap de locuitor a unei tari este un mod excelent de masurare a bogatiei unei tari, deoarece este considerat nivelul de trai. Luand PIB-ul unei tari si comparandu-l cu PIB-ul altei tari, veti putea determina cu exactitate care tara este mai prosperă decat alta, avand in vedere si cativa alti factori.

Privind in special Luxemburgul, PIB-ul tarii in anul 2017 a fost de 107.053 dolari. In anul 2019, PIB-ul tarii a crescut la 119.719 dolari.

Norvegia

PIB-ul Norvegiei, se situeaza pe locul al doilea ca marime din lume. In anul 2017, PIB-ul Norvegiei a inregistrat 74.571 dolari. In anul 2019, tara a inregistrat o crestere la o valoare a PIB-ului de 86.362 dolari.

Elvetia

Elvetia, este inca o alta tara europeana care a facut lista primelor cinci tari cele mai bogate pe baza PIB-ului pe cap de locuitor. PIB-ul Elvetiei este in prezent de 83.833 dolari. Acesta este mult mai mare decat PIB-ul Elvetiei din anul 2017, care a fost inregistrat la 80.069 dolari.

Irlanda

PIB-ul Irlandei, este de 81.477 dolari. Comparativ cu PIB-ul tarii din anul 2017, PIB-ul actual irlandez este cu aproape 11.000 dolari mai mare decat era. Pentru referinta, PIB-ul Irlandei in anul 2017 a fost de 70.220 dolari.

Islanda

Islanda, tara europeana are un PIB actual de 78.181 dolari. Cu doi ani inainte, PIB-ul era de 73.529 dolari.

Iata cele mai bogate 10 tari din lume:

Statele Unite ale Americii, China, Japonia, Germania

Regatul Unit al Marii Britanii, Franta, India, Italia, Brazilia, Canada.