...

Bancuri – Un strop de Veselie

Photo of author

By Serban

1) O babuta suna la Serviciul pentru Situatii exceptionale:

– Alo! In apartamentul meu miroase a gaz …

– Dar ati pornit plita de gaz?

– De dimineata e pornita.

– Dar chibritul l-ati aprins?

– Aa, nu acusi il aprind.

2) In cimitir groparul sapa linistit si, din cand in cand, mai tragea si din tigara. La un moment dat vede cum dintr-un mormant iese o mana. Sapa si fumeaza in continuare linistit. Nu dupa mult timp, din pamant iese mortul cu totul. Groparul sapa si fumeaza in continuare linistit. Mortul incearca sa il sperie. Groparul sapa si fumeaza in continuare linistit. Vede mortul ca nu are ce sa-i faca, se indreapta spre gardul cimitirului si vrea sa sara. Dintr-o data se trezeste cu ditamai lopata dupa ceafa. Groparul:

– Mai radem, mai glumim, da` nu parasim incinta …

3) Se duce Bula la cazinou sa joace la ruleta. Isi face o intrare pompoasa, anuntand dinainte ca vor vedea cu totii ceva nemaivazut, un castig de pomina. Pariaza pe nr. 22. Se invarte roata si … chiar iese 22! Lumea se uita tot mai curioasa. Bula joaca din nou si pariaza toti banii castigati tot pe nr. 22. Crupierul ii sugereaza ca poate nu este cea mai buna optiune, sansa sa iasa din nou 22 e foarte mica. Sigur pe el, Bula insista ca el pe 22 vrea, nici nu se discuta! Se invarte roata si, iar iese numarul 22! Lumea se aduna, se inghesuie, minune mare. Bula joaca din nou si pune tot ce a castigat iar pe numarul 22. Lumea, uimita, ce-o fi cu 22 asta? Se invarte roata si, iese iar 22!! Vine si seful cazinoului, Bula are un castig imens, toti sunt uimiti.

Directorul cazinoului il intreaba pe Bula cum de a stiut, ce este cu acest 22? Si Bula zice:

– Pai, e foarte simplu, am facut un calcul elementar. Uite: Azi suntem in data de 7? Da. Fiul meu implineste azi 7 ani? Da. Am venit aici cu autobuzul nr. 7? Da. Pai, vedeti ? 7+7+7 = 22

4) Condamnatul este adus in camera de executie. Priveste scaunul electric, de care sunt legate tot felul de fire, si intreaba:

– Cum se cheama bazaconia asta?

Directorul inchisorii ii raspunde:

– Nu-ti bate capul cu intrbari, o sa te punem imediat la curent.

5) Prunariu este pe punctul sa plece in misiunea pe Luna. Inainte de a pleca, lasa un bilet mamei sale in care scrie: ,,Am plecat pe Luna. Ma intorc peste 3 zile. ” Cand se intoarce, mama lui din nou nu era acasa, in scrimb ii lasase un bilet: ,,Am plecat la coada la oua. Nu stiu cand ma intorc.

6) O fetita isi intreaba mama ce e casatoria.

Aceasta raspunde:

– Tu stii cum arata o nicovala?

– Da, sigur, are tata una in garaj.

– Ei bine, casatoria e un fel de nicovala pe care sotul si sotia isi calesc fericirea.

– Aha … Am priceput! Acum inteleg de ce se aude atata zgomot de la vecinii care s-au sasatorit luna trecuta.