Top 14 minerale esențiale pentru organism de proveniența vegetală (Partea a II-a)

4) Fosforul

Stimulează funcțiile nervoase, musculare, funcționarea normală a creierului, a nervilor, a inimii și rinichilor.

Ciupercile; Toate legumelele; Piersicile; Cerealele încolțite; Năutul încolțit; Sâmburii de pin; Usturoiul; Semințele de floarea soarelui; Semințele de dovleac; Nucile; Nucile pecan; Fisticul; Nucile braziliene; Migdalele; Lintea încolțită, Morcovul și Sfecla roșie.

5) Potasiul

Este necesar pentru sistemul nervos, muscular și cardiovascular și să prevină atacurile cerebrale. Mușchii inimii au nevoie de potasiu pentru a menține ritmul normal al bătăilor inimii. Potasiul ajută mușchii să se contracte normal, iar în lipsa lui intervine oboseala, moleșeala și crampele musculare. Se absoarbe cel mai bine doar în prezența magneziului.

Broccoli (toată gama din familia verzei); Țelină (frunzele și rădăcina); Grapefruitul; Ciupercile comestibile (foarte bogate în potasiu); Fasolea boabe; Nucile și Semințele; Smochinele, Prunele; Caisele; Curmalele uscate; Spanacul verde; Mazărea; Lintea; Sfecla rosie; Morcovul; Castravetele; Lămâia; Avocado; Kiwi și Perele.

6) Clorul

Clorul are un rol important în formarea acidului gastric.Clorul împreună cu potasiul și sodiul lucrează împreună pentru a menține apa în celule și în jurul lor. Ajută la menținerea echilibrului sării din corp, al ph-ului sângelui și în funcționarea normală a rinichilor.

Algele marine; Drojdia proaspătă; Sarea de Himalaya; Sarea de mare; Țelină frunze, Roșiile și Măslinele.

7) Sulful

Este inclus în toate funcțiile vitale ale organismului, ajutând la oxigenarea celulelor. Are un rol vital în fortificarea oaselor și dinților.

Proteinele din legume; Alge marine și Nuci; Ciupercile, Usturoiul; Ceapa; Sucul de varză sau Varza proaspătă; Cresonul; Ridichile albe sau roșii; Fasolea; Castraveții; Migdalele; Sparanghelul și Kale-ul.

Click aici pentru a vizualiza Partea I

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*