REMUS NEGOI senatorul “preocupat” de mediu, provocat sa rezolve o problema de mediu reala si grava- deversarea canalizarilor in lacul siutghiol -Video

Remus Negoi

Remus Negoi

motto

Pomul se cunoaste dupa roade si omul dupa fapte

REMUS NEGOI senatorul “preocupat” de mediu…

Incepand cu anul 2019, reteaua de canalizare din cartierul Palazu Mare, tronsonul aflat pe strazile Tache Ionescu, Theodor Pallady si Iosif Iser, se infunda iar apa cu materiile poluante( fecale, detergenti, solventi, etc) se varsa in lacul Siutghiol – arie “cica” protejata!!!.

De aici si pana la un dezastru ecologic nu lipseste decat foarte putin, respectiv moartea pestilor si (sau) a altor vietati.

Avand in vedere ca RAJA nu e dispusa sa remedieze situatia, ca Garda Nationala de Mediu (GNM) si Agentia Nationala a Ariilor Naturale Protejate (ANANP) nu au “lesa” suficient de lunga ca sa impuna RAJA remedierea situatiei, facem un apel catre senatorul care “pare” preocupat de mediu, Remus Negoi sa se implice.

Apelul este retoric, evident, deoarece stim ca problema il depaseste. Se preocupa si el de probleme marunte cum ar fi imprejmuirile* facute in apa, care produc cucuie pestilor in timp ce se deplaseaza.

*Atentie!!!, discutam de imprejmuiri facute de o societate comerciala, pe cele 15 ha de uscat apa si stuf pe care le detine legal in scopul acvaculturii.Pentru cine nu stie, acvacultura implica delimitarea unor zone in vederea crearii unor bazine pentru pesti- puiet, adulti, etc.

Zona a fost atribuita special pentru aceasta activitate,existand si studii de impactcare arata ca aceasta activitate nu deranjeaza mediul.

Oare cui foloseste aceasta asazisa preocupare pentru mediu a d-lui senator Remus Negoi?

Pentru ca cel mai puternic mobil e interesul, nemultumitii de imprejmuiri sunt braconierii care nu mai pot pescui in zona si proprietarii de teren care isi doreau ca proprietatea lor sa aiba iesire la lac.

Daca ar exista entitati preocupate cu adevarat de mediu, avand ca motivatie spiritul civic, ar lua pozitie fata de deversarea canalizarilor, fata de gunoaiele si molozul aruncate pe malul lacului si in apa, fata de braconajul la plasa, la curent electric, etc.

Ati auzit pe cineva luand pozitie?Singurele entitati care sunt preocupate cu adevarat de protejarea lacului sunt societatea Master Fishing, care are nevoie de apa curata pentru a creste pesti si jurnal 365 care a scris aricole, a facut adrese, etc, si care pana la urma vor rezolva problema.

Deci, nu GNM, nu ANANP, nu ziare, nu postacii veninosi arondati ziarelor, nu reclamangiii ofticosi, nu alte organizatii de mediu.Asa ca stimate domnule senator Remus Negoi, aratati-ne ce puteti.

Mai puteti citi si aici pe aceeasi tema

Mai jos puteti viziona filmari de la fata locului: