Coronavirus China – Arma Biologica

Coronavirusul se raspandeste precum gripa, pe cale orala, prin tuse, stranut, vorbit, sau prin contact direct sau indirect cu secretiile respiratorii aflate pe mainile acestora sau pe suprafete contaminate, si poate fi mortal.

Nu exista un vaccin avizat de comunitatea stiintifica si medicala, care sa protejeze populatia impotriva acestei noi tulpini de virus.

Masuri de precautie pentru a evita imbolnavirea:

-Feriti-va de contactul cu persoanele fizice bolnave (nu va deplasati in zonele cu risc, feriti-va de aglomeratiile (unde exista un posibil pericol de a va atinge de o persoana infectata, nu va opriti si nu ramaneti langa persoanele fizice care tusesc sau stranuta, nu vizitati si nu transportati in colectivitati persoanele fizice vadit bolnave).

– Nu neglijati normele generale si individuale de igiena: intrebuintarea batistei si spalatul des pe maini, pusul mainii la gura atunci cand tusim sau stranutam, prevenirea contaminarii prin atingerea cu mainile a ochilor sau a gurii, aerisirea zilnica a locuintelor sau a birourilor cu pastrarea unei temperaturi de 18-22 grade Celsius cat si igienizarea spatiilor si a suprafetelor.

– Spalati-va cat mai des pe maini cu apa si sapun, spalatul trebuie sa dureze cel putin 20 de secunde, insistand pe pliurile si spatiile interdigitale, apoi uscati mainile cu prosoape de hartie sau aer cald sau daca nu sunteti in apropierea apei puteti utiliza, cu eficinta mai redusa, un dezinfectant pe baza de alcool.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*