Ciorbică de fasole boabe cu tarhon făcută acasă

Ciorbele și Supele îmi plac foarte mult, iar una din preferatele mele este cea de fasole. Este

ușor de făcut și foarte gustoasă.

Necesarul de Ingrediente:

Apă, șase sute de grame fasole boabe albă uscată, un litru borș acru de la țară, trei morcovi mari,

un ardei roșu mic, o rădăcina păstârnac, o țelină mică, două cepe medii, o lingură de pastă de

tomate, frunze de tarhon proaspăt, ulei, sare albă fină și piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Începem prima dată, să spălăm bine fasolea albă uscată și să o lăsăm la înmuiat câteva ore sau

peste noapte. În acest fel vor fierbe mai repede. Punem fasolea la fiert. Când aceasta începe să

fiarbă, o luăm de pe foc și o scurgem de apă, punându-o din nou la fiert, dar în apă fierbinte. Nu

trebuie să puneți apă rece deoarece boabele vor rămâne tari. Între timp, ne ocupăm de celelalte

legume. Curățăm ceapa și o tocăm mărunt. O călim în ulei. Restul legumelor le tăiem cubulețe

mici. Când fasolea este aproape fiartă, adăugăm toate legumele. După ce toate legumele sunt

aproape fierte, adăugăm pasta de tomate, borșul acru, sarea și piperul și mai lăsăm zece minute. La

sfârșit adăugăm frunze de tarhon și închidem focul. Tarhonul dă un gunt deosebit ciorbei. Ciorba

de fasole putem să o servim cu pâine tradițională sau mămăliguță dar și cu ceapă roșie sau ardei

iute.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*