China Respinge Diplomatic Cererile Internationale de Investigatie Privind Originile si Raspandirea COVID-19

Ambasadorul Chinei la ONU la Geneva a respins cererile internationale pentru a permite expertilor straini in tara sa investigheze originile pandemiei de coronavirus COVID-19, sugerand ca o astfel de miscare nu este adecvata decat dupa infrangerea virusului.

Ambasadorul Chen Xu a declarat miercuri ca Beijingul nu va acorda prioritate niciunei misiune de experti straini pentru a cerceta vreun focar de coronavirus in timp ce pandemia continua.

,,Deocamdata, prioritatea maxima este sa ne concentram asupra luptei impotriva pandemiei pana cand obtinem victoria finala”, a declarat Chen jurnalistilor in timpul unui briefing video online. „Avem nevoie de concentrarea si alocarea adecvata a resurselor noastre.”

„Nu este ca suntem alergici la orice fel de investigatii, anchete sau evaluari”, a spus Chen, pe care a remarcat ca ar putea ajuta pregatirea comunitatii internationale pentru viitoarele pandemii. „Trebuie sa facem curse cu timpul pentru a salva vieti cat putem”, a explicat el.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat ca asteapta o invitatie de la Beijing pentru a lua parte la o ancheta de coronavirus. Intrebat daca OMS s-ar putea astepta la o astfel de propunere, Chen a raspuns: „Pentru daca sau cum va avea loc invitatia, trebuie sa avem setarea corecta a prioritatilor in acest moment, iar pe de alta parte, avem nevoie de o atmosfera potrivita”.

Newsweek a contactat misiunea chineza la ONU la Geneva pentru a solicita comentarii suplimentare cu privire la conditiile in care China ar permite efectuarea unei anchete internationale.

Ambasadorul Chen Xu i-a acuzat pe presedintele Statelor Unite ale Americii Donald Trump si pe secretarul sau de stat Milke Pompeo, care afirma ca detin probe ca noul coronavirus Covid-19 provine dintr-un laborator de cercetare virusologic din Wuhan, ca ,,pun in dificultate lupta impotriva pandemiei”, incercand sa deturneze atentia de la propria lor responsabilitate in propagarea virusului in Statele Unite ale Americii.

Sursa: https://www.newsweek.com>World>China>Coronavirus>UN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*