Barack Hussein Obama al 2-lea împlinește astăzi 55 ani

Din 5 august va pleca 2 săptămâni într-o zonă relaxantă, unde își va sărbători ziua de naștere alături de familia sa.

Barack Hussein Obama al 2-lea, (s-a născut pe 4 august 1961, în Honolulu, Hawaii), și și-a petrecut o parte din copilărie în Indonezia. Obama se află la Casa Albă de șapte ani, fiind cel de-al 44-lea președinte al Statelor Unite și primul afroamerican aflat la conducerea primei puteri mondiale.

Obama a cunoscut-o pe soția sa, Michelle Robinson, în iunie 1989 când era angajat ca asociat temporar la firma de avocatură din Chicago Sidley Austin. Consilier al lui Obama timp de trei luni la acea firmă, Robinson i s-a alăturat la evenimente sociale de grup, dar i-a refuzat primele cereri de a se întâlni.A acceptat insă mai târziu în acea vară, s-au logodit în 1991, și s-au căsătorit la 3 octombrie 1992. Prima fiică a celor doi, Malia Ann, s-a născut în 1998, iar a două fiică, Natasha (Sasha), în 2001.

Obama are șapte frați și surori pe jumătate din familia tatălui sau kenyan, dintre care șase sunt în viată, și o soră pe jumătate, Maya Soetoro-Ng, fiica mamei lui și a celui de-al doilea soț indonezian al acesteia. Mama lui Obama a murit înaintea mamei ei, Madelyn Dunham, originară din Kansas,care a murit la 3 noiembrie 2008, cu două zile înaintea alegerilor prezidențiale.

Obama practică baschetul, un sport în ale cărui competiții a participat în liceu. Înainte de a-și anunța candidatură la președinție, a început un puternic mediatizat efort de a renunță la fumat.

Obama este creștin, iar vederile sale religioase au evoluat la maturitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*