5 metode de relaxare după o zi de muncă

Zilele lungi, orele peste program și sarcinile suplimentare de la serviciu sunt doar câțiva dintre factorii care duc în timp la apariția stresului. ,,Toate vin la pachet” chiar dacă este vorba de locul de muncă mult visat. Află din rândurile de mai jos 5 metode de relaxare după o zi de muncă, prin care poți uita de stresul din timpul zilei!

Lumina difuză, mai liniștitoare

Chiar dacă în casă nu miroase și nu arată ca la Spa poți face mici modificări care să te ajute să te relaxezi mai ușor. Stinge luminile puternice și lasă-le aprinse pe cele mai mici, precum veiozele, aprinde câteva lumânări parfumate și asculta muzica preferata.Toate acestea îți vor calma treptat simțurile.

Mâncarea preferată, de ajutor

Deja te simți foarte obosit și nu mai ai chef de stat în bucătărie. Este important să nu privezi organismul de masa de seară și nu depăși ora 18:45. Adoptă : supa sau salata de legume, nu numai că se pregătesc rapid, ci sunt și preparate ușoare ca pentru masa de seară.

O baie caldă te relaxează

Nimic nu ”topeste” mai bine stresul – cel fizic cât și cel psihic – decât o baie lungă și fierbinte. Pregătește apa adaugă spumant și încearcă să te relaxezi.Uită de grijile de peste zi, de dosarele care te așteaptă pe birou.

Fără televizor sau calculator

Televizorul te solicită mai mult, așadar nu te mai uita seara. Dacă vrei să te relaxezi stai departe de televizor sau calculator. Oricum ai stat toată ziua în fața ecranului de la calculator. Înlocuiește televizorul sau calculatorul cu o carte bună și un ceai aromat.

Meditație sau yoga, în funcție de preferințe

Pentru a te relaxa complet recomandate sunt exercițiile de meditație. Cu efect garantat!

Exercițiile te pot ajuta să ți relaxezi mintea și să uiți, preț de câteva ore, de grijile legate de sarcinile de serviciu sau cele de acasă. La fel de eficiente sunt și exercițiile de yoga, care te pot ajuta să combați depresia, anxietatea sau hipertensiunea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*